torstai 9. elokuuta 2018

Beer Hunter’s Mufloni Fressewerk

Beer Hunter’s Mufloni Fressewerk
Beer Hunter’sin tuore Alko-uutuus herätti tarjonnallaan syvän syksyn kaipuun ja se jos mikä on hienon oluen merkki. Fressewerk on osa monopolimyymälöihin rantautunutta pienpanimo-oluiden erikoiserää ja rungokkaana, savuiseksi kuvattuna mallasjuomana se herätti mielenkiintoni.

Kahdeksan prosenttinen, tummahkosävyinen pohjahiivaolut omasikin miellyttävän lämpimän ja pehmyen tunnelman lisäksi sopuisaa palviaromikasta savuisuutta, mikä luonnollisesti tuppaa toimimaan… Niin nytkin. Fressewerk lähti mukaan jo hieman syksyisiä piirteitä enteilleen mökkipiipahduksen rauhaan ja kaatui lasiin retkitäyteisen päivän päätteeksi. Rantasaunalla, tottakai.

Oluen nimestä minulla ei ole mitään käsitystä, eikä saksantaitonikaan hakukoneen kääntäjää pidemmälle riitä. Kai se jotenkin kasvinsyöntiin viittaa, ovathan muflonitkin kovia ruohonjäystäjiä ja olutkin pääsääntöisesti jopa vegaaninen luonnontuote. Perhanan hyvää jokatapauksessa, oli nimitulkinta sitten oikein tai ei…

Beer Hunter’s Mufloni Fressewerk
Beer Hunter’s Mufloni Fressewerk
Kuparisen ruskea, keskirunsaasti vaahtoava olut. Tuoksu on mainio ja syksyltä kaikuva. Muhkea maltaisuus tarjoaa palvikinkkuista savuisuutta, toffeista pehmeyttä, leipäistä tunnelmaa ja mausteisuutta. Hiven havuja, paljon tunnelmaa ja lämpöä.

Maku jatkaa siitä mihin tuoksu meidät johdatti. Palviaromi yhdistyy kauniisti toffeisen pehmyeen, mallasleipäiseen mallaspetiin pedaten oivan alun nautinnolle. Nyt nenään tuivertaa mökkitakan vienoa nokisuuttakin, oivallista.

Loppupuoli tarjoaa hieman kuivempaa särmää pienen lämmöntunteen ja mausteisuuden myötä, mutta myös havuista purevuutta löytyy, minkä myötä aito syysmetsätunnelma pälkähtää mieleeni..

"Tämähän on kuin hämärtyvä mökki-iltatunnelma saunamökin lämmössä" - nestemäisessä muodossa vain. Siitä minä nautin. Siellä mina sen nautin…

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti