keskiviikko 15. elokuuta 2018

Cool Head Brew x Donut Island Juicy Lucy IIIPA

Cool Head Brew x Donut Island Juicy Lucy IIIPA
Suomen oma maltaisten juomien Monsta Island Czars aka Donut Island Cool Heads –kollabo toi Alkoon melko messevän kuuloisen tripla-IPAn, samean sellaisen, tottakai. Juicy Lucy on piipahtanut Alkon valikoimissa aiemminkin, mutta pääsääntöisesti tarjonta on kai enemmän painottunut ravintola- ja tapahtumamyyntiin. Nyt levikki on taas ainakin hetkellisesti kansallistettu ja pitihän se sitten testiin hakea.

Citralla, Amarillolla ja Galaxyllä humaloitu NEIIIPA lähti matkaan heti hyllyyntulon jälkeen, vaikka nämä vahvemman luokan humalapommit ovat viimeaikoina alkaneet tökkimäänkin. Jos rehellisiä ollaan, en ostohetkellä hoksannut vahvuutta edes tarkistaa, enkä ulkomuistanut tuotteen olevan kymmenprosenttinen. No, oisin minä tämän varmaan silti testiin poiminut.
This gluttony of a beer is an absolute hop fiesta. Juiciest drippings from Citra, Amarillo and Galaxy hops are laid over the softest bed of malts we could ever make – creating a beer like no other. Leave the norms for others, forget the rules and settle only for the best. Do not age this beer, drink fresh!
Cool Head Brew x Donut Island Juicy Lucy IIIPA
Appelsiinisen keltainen, kevyt- ja nopeavaahtoinen olut. Tuoksu on hyvin hedelmäinen eli passionia, greippiä, mandariinia ja kumppaneita löytyy runsaasti. Mukana on myös kevyttä mausteisuutta sekä kukkaisaa tuntua. Melko runsas, mutta myös vihjeitä vahvuudestaan antava.

Maku on mandariinin tahdittama, greippinen, yleishedelmäisen marmeladinen ja aprikoosinen. Keksimäistä mallasta, toffeetakin. Lopussa greippistä purevuutta, yrttiä ja pippurista mausteisuutta. Jälkimaussa samoja elementtejä, mutta myös vahvuuden vapauttamaa lämmönhönkää. Onhan tämä ihan kiva, joskin aivan liian vahvaa ollakseen tasapainoinen tai oikeasti kunnolla iskevä. Hivenen hervoton, runsasmakuinen ja... Noh, mielenkiintoinen ja kunnianhimoissaan hoiperteleva esitys.

Pisteet: 33/50

2 kommenttia:

  1. On tätä aiemminkin Alkossa ollut ja itselleni maistuu erittäin hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin taisi ollakin, korjasin tekstiin. Kiitos huomiosta! Mulle vähän liian epätasapainoinen, taidan olla enempi noiden low ABV NEIPOjen yms ystävä.

      Poista