sunnuntai 26. elokuuta 2018

Keppo Dark Lager

Keppo Dark Lager
Superhelteinen kesäkausi on mitä parhainta aikaa piipahtaa pohjanmaalaisessa huvipuistossa. Pilvettömältä taivaalta porottava aurinko, sopiva määrä samaista aktiviteettia harjoittavia kanssalomalaisia ja niskassa edellispäivän helteinen ajomatka pelipaikoille. Useampi tunti vahvaa toistoa ja johan alkaa niska punoittamaan. Mutta hauskaa oli ja se jos mikä on tärkeintä. Kotiinlähdön koittaessa naapurissa seisova pikkumarketti kuulostaa kultaakin arvokkaammalta pysähdyspaikalta. ”Pakko saada vissyä. Jes, täällähän on ilmastointi… Ja paikallista oluttakin. Tai ainakin yksi sellainen”.

Muutkin tivolivieraat olivat näemmä havainneet kylmää kesäjuomaa tarjoilevan lähikaupan suoman helpotuksen ja siinä sivussa läheisen Keppo Bryggerin oluita notkuneen päätyhyllyn. Menekki vaikuttaa olevan varsin hyvällä tasolla, sillä kuuden eri olutlaadun hyllyrivistössä oli jäljellä enää se kaikkein vähiten kesäinen vaihtoehto ja siitäkin laatikon vihoviimeinen yksilö. ”Dark Lageria sitten”, tuumin ja nappasin pullon matkaan.

Keppo Dark Lager on jepualaispanimon linjan muikaisesti luomuraaka-aineista valmistettu Schwarzbier. Hailiuoto ei siis suinkaan ole tämän maan ainut luomupanimo! Tumman maltainen olut ei kesäkuumalla hirveästi napannut, joten testipäivää piti vartoa parisen viikkoa ostopäätöksestä. Tämän tyyppinen oluthan parhaimmillaan juuri näin iltojen jo hieman pimetessä, ennen talvella yltyvää stouthimon saapumista.

Keppon oluita ei aiemmin olekaan vastaan tullut ja tässä kohtaa on pakko kehua panimon hienoa logoa. Humalakäpysiili vaikuttaa erittäin sympaattiselta veijarilta ja onkin vähän sääli, ettei se pääse paremmin esiin aika pelkistetyn etiketin kyljessä. Korkista sen sijaan pitäisi melkeinpä tehdä jääkaappimagneetti…
Keppo Bryggeri valmistaa erikoisen hyviä luomuoluita sinulle, joka arvostat puhtaita raaka-aineita ja aitoja makuja. Tässä tummassa lagerissa jalohumalat, paahdetut aromit ja miellyttävä maltaisuus yhdistyvät maukkaalla tavalla. Valmistettu Schwarzbier-tyyliin. Terveiset Jepualta!
Keppo Dark Lager
Tummanruskea, hienon vaahdon saava olut. Tuoksu on hyvin limppuinen, mämminen ja suklainen. Ei kuitenkaan liian makeaa. Suklaa tarjoaa myös kuivempaa puoltaan ja kevyen yrttinen tuulahdus sivaltaa sopivasti imelyyttä pois. Kaiken kaikkiaan aika runsas tuoksu.

Maku ei aivan tuoksun syvyyksiin yllä, mutta aika muhkeaa maltaisuutta tarjolla silti on. Tumma, paahtunut limppuisuus on muhevaa, suklaan täydentämää. Syksyinen, muttei turhan tuhti kuitenkaan. Sopuisa ja miellyttävä Schwarzbier melko runsaalla maulla varustettuna. Ei valittamisen sijaa tässä. Toimii.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti