maanantai 6. elokuuta 2018

HIISI Otus Vulgaris IPA

HIISI Otus Vulgaris IPA
  • Tyyli: New England IPA
  • Alk.%: 6,2
  • Panimo: HIISI, Jyväskylä, Suomi
HIISIn etiketeissä on totuttu näkemään jos jonkinlaisia otuksia, joten ei lainkaan pöllömpi idea antaa se yhdelle oluelle ihan nimeksikin. Sameaa NEIPA-suuntausta edustava Otus valmistui alkujaan Jyväskylässä järjestetyn kansainvälisen luonnonsuojelubiologian alan suurkokouksen, 5th European Congress of Conservation Biologyn (ECCB2018), konferenssiolueksi, mutta etsiytyi elokuun alussa myös Alkon valikoimiin.

HIISI Otus Vulgaris IPA
Otusta kehutaan helposti lähestyttäväksi, pehmeän sameaksi, hedelmäiseksi ja sopivan katkeraksi. Sen lajimääritys tarkentuu alarivillä Vulgaris IPAksi ja ruokaparitukseksi kelpuutetaan ananaspizza. Musasuositus on sentään kunnollisella tasolla eli rehtiä Cypress Hilliä eetteriin vaan!

Oluen etikettiin painettu runontapainen omaa mukavaa pohdiskeltavaa ja ehkä pientä silmäkulman pilkettäkin. Tarttuva, pohtiva ja toimiva. Näin konferenssin jälkimainingeissa mieleen nousee kuitenkin lähinnä kitsaasti suoritetut, tai oikeastaan valtaosin sivuutetut, tapahtuman järjestämisen ympäristökuormitusta paikkaamaan tarkoitetut vapaaehtoiset hiilijalanjäljen kompensaatiomaksut… Ens kerralla sitten?

Otus, viisas hölmöläinen /

tavallinen - pöllömäinen /

tietää mitä maailma etsii /

silti eksyy omiin metsiin.

HIISI Otus Vulgaris IPA
Hyvin samea, vaaleankeltainen ja runsasvaahtoinen olut. Tuoksu on hedelmälihainen, aromikas ja pehmyt. Appelsiininen sitruksisuus, kuivakukkainen parfyymisyys sekä yleinen hedelmäisyys sointuvat sopuisasti toimivassa harmoniassa.

Maku myötäilee tuoksua. Appelsiiniä, sitrusta ja greippiäkin mehevine sisuksineen. Keksimäistä mallasta, kukkaisuutta, havua ja potkivaa mausteisuutta. Mehukas, sopivasti pureva ja varsin helposti lähestyttävä olut greipinsävyisellä, pitkäkestoisella jälkimaulla. Hyvin toimii ja vakiinnuttanee paikkansa lajityylin varmat tapaukset sektiosta. Ei kompurointia, muttei mitään ylimaallistakaan. Rehti.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti