maanantai 20. elokuuta 2018

Hop Hunters Brewing Co. Lupulin Dreams

Hop Hunters Brewing Co. Lupulin Dreams
  • Tyyli: New England Pale Ale
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: Hop Hunters, Jyväskylä, Suomi
  • Pantu: HIISI, Jyväskylä, Suomi
Tupu, Hupu ja Lupulin… Siinä tämän tarinan vekkuli kolmikko. Kyseessä on tietenkin paikallisen Hop Hunters –duon tuore, pian levitykseen lähtevä olut, Lupulin Dreams. Muodikkaan samea, trendikästä DDH-terminologiaa sisältävä olut osuu hyvin yksiin kaksikon touhujen kanssa ja olisin ollut jopa pettynyt, mikäli oluttyyliksi olisi valikoitunut jotain muuta. Olut on valmistettu HIISIllä ja sen vahvuus osuu juuri sopivasti nykyiseen kaupparajaan, mikä toimii minusta näissä sameissa tuttavuuksissa hyvin .

5,5-prosenttinen NEPA kantaa rungossaan ohramaltaan lisäksi myös vehnä- ja ruismaltaita, mutta se paras anti on luonnollisesti jätetty humalapuolelle. Raaka-aineluettelon ”Lupulin powder” eli humalapelleteistä eroteltu, jauhettu kryopulveri tuli nyt itselleni ensi kerran vastaan tai ainakaan en muista sitä sisältävää olutta aiemmin nauttineeni. Pulverihumalan kuvataan olevan kaksi kertaa peruspellettiä tykimpää tavaraa eli annostelu voidaan hyvillä mielin puolittaa. Jesse ja Joona toki latasivat pulveria mukaan tätä ohjenuoraa reilummalla kädellä, koska miksi tyytyä kompromissiin. Ja kyllähän sen myös maistaa, onneksi.

Komea etikettitaide ja muistaakseni nimikin on lähtöisin Jessen työpöydältä ja vaikkei olut ehkä sinne kaikkein kauneimpien ilmestysten joukkoon ylläkään, on kokonaisuus aika timanttisessa kuosissa. Sain oman pulloni suoraan toveruksilta ja kyllähän tuon tuoreuden voi mausta oikein aistia. 

Ja mitä Hop Hunters -oluisiin tulee, uskoisin että tämä ei jää tähän..?

Hop Hunters Brewing Co. Lupulin Dreams
Hop Hunters Brewing Co. Lupulin Dreams
Kerrassaan karmea ilmestys. Pari vuotta sitten, ennen sameaa NEIPA-aikaa, olisi tämännäköinen ojasta kaivettu kuravelli mennyt auttamatta viemäriin. Likaisen ruskeaa, harmahtavaakin nestettä siis lasissa, täysin sameana ja kevyesti vaahtoavana.

Tuoksu paljastaa viemäröintiuhkaukset turhiksi. Melko muhevaa, trooppisen hedelmäkorin päälle paloiteltua sitrusta ja greippiä on nimittäin tarjolla. Aromaattisuus on paikoin jopa mentholimaista, teräväsärmäistä ja iskevää eli sitrusviba on esillä vahvasti. Toisaalta pitkä nuuhkaisu nostaa nenään appelsiinimehuisempaa, aprikoosi-passion-lisää omaavaa tunnelmaa...

Maku toimii tuoksuakin paremmin. Samat teesit pätevät edelleen, mutta tuo tiukan mentholimainen sitruksisuus, osittainen havuisuus tekee oluesta todella raikkaan, mutta antaa sille myös useista NEIPOista puuttuvaa lisäsärmää. Päävärit löytyvät sitruksen ja lopussa otettaan kiristävän greipin ohella tuolta mango-aprikoosi-passion-appelsiini -mehukkuuden suunnalta.

Aika avaa makuja entisestään ja kokonaisuus vaikuttaa vahvuuttaan runsaammalta sekä rungokkaammalta. Nyt on kyllä nappisuoritus!

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti