tiistai 7. elokuuta 2018

Hofbräuhaus Traunstein Weißbier

Hofbräuhaus Traunstein Weißbier
Vuonna 1612 perustettu Traunstein oli alkujaan puhdasverinen vehnäoluttyöstämö, mutta on sittemmin ottanut tuotantoonsa myös muut perussaksalaiset oluttyylit. Panimon hefeweizen on tullut vastaan jo pariin otteeseen ja kyllähän se hyvin on aina uponnut. Hyvää vehnäolutta ilman suurempia kommervenkkekä tai aukkokohtia. Just niinkun perusvehnän kohdalla pitääkin.

Hofbräuhaus Traunstein Weißbier
Punertavan keltainen, keskirunsaasti vaahtoava olut. Hiiva laskeutuu lasin pohjalle hyvin, hyvin verkkaisesti. Luulen aluksi ettei sitä ole lainkaan mutta lasin yläosaanhan tuo näyttää jumittuneen. Puhtauslaki on painovoimanlakeja mahtavampi...

Pehmyt tuoksu on hyvä. Runsaan vehnäinen, hieman purukuminen ja banaaninen hedelmäinen, mutta sopivan hillitysti. Mausteista hiivaisuutta ja kelpo kesävehnän tunnelmaa.

Maku myötäilee tuoksun linjoja. Vaaleaa, pyöreää vehnäisyyttä, purukumia ja hedelmäistä otetta hieman kevyemmällä banaanin vivahteella. Mausteisuus, neilikkaisuus on lopussa voimakasta ja katkeroakin on mukana aika mukavasti. Kevyttä sitrusvibaakin löytyy. Tuntumaltaan keskirunsas, voisi olla mehevämpikin.

Perusvarma kesävehnä. Mitä tähän lisäämään.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti