torstai 16. elokuuta 2018

Laitilan NEIPA

Laitilan NEIPA
Pienpanimokenttämme suurin toimija eli Laitilan Wirvoitusjuomatehdaskin hyppäsi oluttrendien sameisiin vesiin. Ja teki sen vieläpä tyylillä ja turhia anteeksi pyytelemättä. Panimon syksyinen näytepaketti saavutti OIutkellarinkin oven ja mielelläänhän tämän jo parissa kanavassa kehutun tuotteen testiin otti. Vähemmän vaatimattomasti ”vain” Ahtanumilla, Azaccalla, Cascadella, Citralla, Eurekalla, Galaxylla, Mosaicilla sekä Simcoella humaloitu olut nojaa vahvaan aromaattisuuteen ja mehukkaan sameaan makumaailmaan, minkä jo mukana tullut tiedote meille todentaa:
Panimopäällikkömme Ville  Vilen latasi NEIPA:an todella tuhdin satsin aromihumalaa ja tämän todella aistii jo heti tuoksusta ja itse oluen maku lopulta vahvistaa asian perinpohjaisesti!
Allekirjoitan tämän. Erittäin mieluusti vieläpä. Laitilan NEIPAsta tehtiin suoraan rehdin vahvuinen eli kaupparajaan ei edes lähdetty yrittämään. Tämän vuoksi 7,5-prosenttinen juoma päätyi vain ravintolamyyntiin, vaikka sitä ilmeisesti Alkollekin oli tarjottu. Nähtävästi NEIPAn aika ei ole monopolissa nyt, kun onhan siellä jo noin kolme semmoista ollutkin… Ei makeaa mahantäydeltä.

Mutta tosiaan. Tämän oluen kohdalla on helppo yhtyä kehujien sankkaan joukkoon ja jakaa puoltava suositus tuotteen testaamiseen. Ja mitä ripeämmin toimeen ryhtyy, sitä tuoreempana sen makua pääsee ihmettelemään. Levikkiä voi seurata panimon omista kanavista.

Laitilan NEIPA
Samea, punertavan ja ehkä hitusen ruskoisenkin keltainen olut melko niukalla, mutta tiiviisti istuvalla vaahdolla. Tuoksu on aika nektarinomainen, varsin vakuuttavan tuntuinen. Runsasta tropiikin hedelmää lajityypille tuttujen mangojen, papaijoiden ja passioiden muodossa. Sitrusta toki, vähän greippistäkin särmää. Hyvin mehukasta menoa.

Maku on varsin hyvä, vaikkei yhtä smoothi tai pehmyt tuoksun kanssa olekaan. Hedelmää löytyy, aika paljonkin. Se on mangopyreistä, aprikoosimaista, passionhedelmäistä ja mansikkaista, mutta myös sitrusmaista ja karkeamman greippistä, aromaattisuudessaan paikoin jopa parfyyminomaista.

Vahvuus tuntuu sopivan tukevana runkona eli jämäkän samea hedelmäpommihan tästä tosiaan kuoriutuu. Purevuuttakin löytyy aika mukavasti eli nyt ollaan hienon ja moderniin olutmaailman menoon täysillä vastaavan oluen äärellä.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti