perjantai 24. elokuuta 2018

Meidän Veikko Liukastui Banaaniin

Meidän Veikko Liukastui Banaaniin
  • Tyyli: Hefeweizen
  • Alk.%: 5,0
  • Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Laitila, Suomi
Mitäpä olisi mökkikesä ilman perushefeä? No eipä juuri mitään. Täydennysostoja tulee ajoittain tehtyä mökkipitäjää hitusen isompikokoisen naapurikunnan keskustaajamassa, josta löytyy myös duopolia haastavan Lidlin myymälä. Ketjun Veikko-oluita ei hirveämmin ole tullut harrastettua, mutta kun tuo uusi alkoholilaki luontaisen vahvuiselle vehnäoluelle mahdollisuuden antoi, teki tilaisuuteen mieli tarttua.Veikon vahvuus on jätetty sopuisasti viiteen prosenttiin ja hinta painuu reilun parin euron kohdille.

Lidlin Veikko Vehnäoluen valmistajasta oli jutun julkaisun aikaan hienoista epäselvyyttä, mutta ilmeisesti sormi osoittaa lopulta Laitilan suuntaan. Nimen mukaan banaaniinkin on liukastuttu, mutta mielestäni tämä tapaturma ei maussa tunnu. Eli vähän kuivempaa päätä olisi nyt tarjolla pirteän sitruksisuuden sekä neilikkaisen mausteisuuden muodossa. Ei paha sekään, vaikka banaanisempien ja yleensä vähän muhkeampi makuisten vehnien ystävä enempi taidan ollakin.

Meidän Veikko Liukastui Banaaniin
Hivenen tumma, samean keltainen ja nopeahkon vaahdon kruunaama olut. Tuoksu on keskieunsas, hedelmäinen ja kypsän banaaninen, mutta enemmälti neilikkaisen yrttinen ja kuivan mausteinen.

Maultaan ihan toimiva, joskin syvyys aika kevyeksi jääkin. Onpahan ainakin sitten raikas? No kieltämättä, kivan kirpakkakin eli sitruksisuuttakin löytyy. Vaaleaa hedelmää, vehnävää mallasta ja neilikkaista tunnelmaa. Taustalla hefemausteita ja kevyttä banaaniakin. 

Ihan jees. Odotuksia parempi, oikeastaan aika kelpo mökkihefe ja sellainen tuote, jota voisi toisenkin törpön helposti nautiskella. Ei lajin kärkipäätä kumminkaan. Liukastumisen aiheuttanut banaani jää pääosin puuttumaan.

Pisteet: 31/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti