maanantai 9. maaliskuuta 2015

Papabeersin valikoimaa: Pyynikin Käsityöläispanimo Papabeers Ismo The King

Tämä olut on tehty Suomen kuumimman hallitusneuvoksen kunniaksi. Tuota innokkuutta ja taitoa yhteisten asioidemme hoitoa kunnioittaen on myös rakennettu ISMO-THE KING. Ismo on kaukana maitokauppavahvuisesta. Ismossa kaikki jytää. Aromihumalointi häikäisee pimeän kansakunnan uuteen loistoon. Katkerot taasen kipuavat lentopalloverkolle kurottaen ylös kuin idän aurinko. Mallaspeti pyrkii korvaamaan seuraavien päivien viljatuotteiden tarpeen. Täyteläinen ja muikea TUPLASTI I.P.A.
Papabeersin toinen paketti vapaan Euroopan puolelta saapui jokin aika sitten ja sen mukana matkasi myös Hämeestä pahvilaatikossa lahden taakse muilutettu kuninkaamme, Ismo the King. Ryhdikäs double IPA viestii sitä samaa kapinahenkeä ja kotimaisen alkoholipolitiikaa näpäyttelevää mentaliteettia kuin koko Papabeersin Viroon perustaminenkin, mutta tällä kertaa viesti on vielä hieman henkilökohtaisempi… 

Pyynikin Käsityöläispanimo Papabeers Ismo The King
Tummahkon oranssi, varsin näyttävä olut runsaan, hallitusneuvosmaisen jyhkeästi seisovan vaahdon verhoamana. Tuoksultaan DIPAksi aika mielenkiintoinen. Melko napakkaa sitrusta löytyy mukavan happamuuden tuulahduksena, mutta muutoin ilmoilla leijuu palvaamon naapuriin kantautuvaa turpeisuutta, ehkä hienoista tallimaisuuttakin. Tunnelma onkin hyvin ruokaisa, mikä ainakin allekirjoittaneelle sopii hyvin – kovinkaan tyylinmukainen tuoksu ei kuitenkaan ole. Hmmm…

Mausta sen sijaan löytyy jo enemmän lajityypin tunnusmerkkejä, mutta turpeisen katkuinen tuntu on edelleen läsnä. Jännän kodikas se kaikessa tupamaisuudessaan kuitenkin on. Joko jokin ei nyt täsmää tai sitten Pyynikillä on kehitetty jotain nerokasta. Ruokaisaa on edelleen ja hyvällä tapaa vieläkin – ”perinteisempää” DIPA-maailmaa löytyy kuitenkin vastapainoksi melko runsaasti. Sitruksinen, mukavan hapan humalointi onkin hyvin esillä ja aivan lopusta löytyy myös pihkaisempaakin vääntöä. Hienoisesti mansikkaa, avokätisemmin vaaleaa tropiikin hedelmäisyyttä ja lopulta melko rapeaakin katkeron purua. Tuntumaltaan keskirunsas, odotettua kevyempi. Mallaspuoli onkin hyvin piilossa.

Tuomio: Suoraan sanottuna aika erikoinen versiointi double IPAsta. Turpeelta kalskahtava lisäkomponentti varastaa huomiota muulta elämykseltä, mutta rapean aromaattista menoa löytyy oikein mukavasti. Suurena vaarana ”hitti tai huti”-asetelma, joka tällä kertaa uppoaa allekirjoittaneeseen aika hyvin.

Onko tässä turvemallasta tai jotain matkassa?

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti