maanantai 15. kesäkuuta 2020

North Brewing x Apex DIPA

North Brewing x Apex DIPA
Pitkästä aikaa North Brewingin oluen äärellä. Panimo meinaa olutlistoilla mennä ajoittain sekaisin useammin blogissakin näkyneen Northern Monkin kanssa, mutta se lienee oma häpeäni. Leedsistä löytyy kummankin toimipisteet eikä välimatkaakaan ole kuin pari hassua kivenheittoa. Toispuolen Airejokkee kuitenkin sentää vaikuttavat. Sameat sopat kummassakin osoitteessa joka tapauksessa tunnutaan osaavan, joten sinällään sama, kumman tuotteeseen hätäpäissään tarttuu.

Pari kollaboa on Leedsin pohjoispanimoduo ehtinyt jo keittelemäänkin, mutta tähän kollaboon on North Brewing saanut vieraita aina Ruotsista asti. Apexin oluita en ole vielä ennen tainnut maistaakaan, joten siinä mielessä hyvinkin mielenkiintoinen lisä kasipinnaisen Double NEIPAn kylkeen.

Ytimekkäästi DIPAksi nimetty olut saa lisämääreen Oat Cream DIPA, koska mukaan on tosiaan lisätty ”kotitekoista” kaurakermaa ja vähän semmoiset kauramaitovaahtomaiset odotelmat maalautuvatkin mieleeni suutuntuman suhteen. Osin ne ehkä toteutuvatkin. Humalointi on hoidettu ihan toimivalla kattauksella Mosaicia, Nelson Sauvinia, Columbusta ja El Doradoa.

North Brewing x Apex DIPA
Sameanlainen, haaleahkon vaaleankeltainen olut nätillä vaahdolla. Tuoksu on hyvä, ehkä vähän odotettua miedompi. Sitrus, mandariini, greipinkuori, yleistrooppinen hedelmäisyys... Siinähän noita jo onkin. Tuttu kuvio siis.

Maku on runsaampi, vaaleaa tropiikkia henkivä, sitrusvetoinen, aromaattinen ja haalean mehukaskin. Lopetus ei ole kovin katkera, mutta kuivuus osuu hyvin yhteen korostuvan aromaattisuuden kanssa. Vahvuus on pelottavan hyvin piilossa ja juotavuus kokolailla kohdillaan. Todella näppärä esitys. ”Oat Cream” tosin sai odotuttamaan jotain lattemaisempaa huulihörppyä ainakin oluen pinnan osalta, mutta ihan normirajoissa muhkeuden ja pehmeyden suhteen liikutaan. Tai no, vahvuuden tuntemukset on kyllä pehmennetty varsin onnistuneesti eli ehkä sitä taikaa löytyy kuin löytyykin.

Kokonaisuus on siis todetun hyvä. Ehkä tuo tuoksun viipyilevä voimakkuus iskee makuunkin, mutta varsin hyvillä aromiaalloilla kellutaan. Ei ehkä aivan ykkösyksilö, mutta nappasin epäröimättä uudestaan maisteluun jos tilaisuus koittaisi.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti