maanantai 13. lokakuuta 2014

Alkon Jouluoluet 2014

Taas on aika jouluolutkeskustelun...
On taas se aika vuodesta, kun jouluolutvalikoimaa arvuutellaan oluen ystävien keskuudessa. Alkon listaus onkin jo vuotanut julki ja muutama kollega on listausta ehtinyt jo kommentoimaankin - totutun suppealla kattauksella taas tänä vuonna mennään... Alkoholimonopolimme tuo peltomarkettien toimipisteisiinsä kaksikymmentäseitsemän joulu- ja sesonkiolutnimikettä, mikä määränä kuulostaa ihan kohtalaiselta (mutta esimerkiksi Systembolagetiin ei kannata lähteä vertailemaan edes määrän puolesta). Kovin suurta hekumaa ei listan sisältö kuitenkaan nostata, joskin muutama mukava tuttavuus sieltä löytyykin. Lainasin julkeasti Tuopin Ääressä-blogistin näppärää maajaottelua oluiden suhteen. Listasin kunkin oluen kohdalle vähän mietteitä ja omia näkemyksiä siitä, kelle mitäkin olutta suosittelen. Lisäksi pohdin, kuinka kiinnostavaksi ostokseksi listan oluet henkilökohtaisesti vinkkelistä koen... Tähdellä merkatut (*) eivät kuulu varsinaiseen jouluolutvalikoimaan, mutta ovat listalla koska saapuvat samoihin aikoihin muun satsin kanssa.


HUOM! listaa ja tietoja täydennetty 5.11.2014!

SUOMI


Sinebrychoff Jouluolut 
Wieniläistyylinen lager / 0,33l / 1,98€

Vakiokamaa Alkon jouluvalikoimissa. Yleensä nämä vahvemmat suurpanimoiden sesonkioluet  pesevät markettiverrokkinsa mennen tullen, joskin suuremmat kiksit jäävät yleensä saamatta. Sinebrychoffilla jouluolut lienee tuttuun tapaan suunnattu ruokapöydän kumppaniksi. Mikäs siinä, mutta kun sinne vain on tarjolla parempiakin vaihtoehtoja.

Kohderyhmä: Peruskuluttajat ja tuttuihin makuihin luottavat, satunnaiset seikkailjat.
Ostanko itse: En osta, suurpanimoiden jouluoluiden rinnakkain vertailu kyllä kiehtoisi, mutta tuskin toisi lisäarvoa joulun odotukseen.

Stallhagen Black Vanilla Cinnamon
Aromatisoitu olut / 0,33l / 3,63€

Joulun maustekeitos Ahvenanmaalta – maustamisen hienoudet onkin viimeaikaisten uutuuksien perusteella löydetty Stallhagenilla melko ryminällä. Paha arvuutella, kuinka tässä on onnistuttu, mutta maustepommit harvoin uppoavat maaliinsa.Olisko tässä kuitenkin positiivinen poikkeus?

Kohderyhmä: Joulumausteiden ystävät, harrastajat ja villit seikkailijat.
Ostanko itse: Vähän siinä ja siinä. Ehkä mielenkiinnosta. Heräteostos?

Stallhagen Julbock
Dunkler bock / 0,33l / 3,50€

Paljastuikin lopulta vanhanksi tutuksi, eli olkipukkiseksi dunkler bockiksi, josta rehellisesti sanottuna ei ole minkäänlaista kuvaa jäänyt. Tästä voitaneen päätellä, että harmiton hyllyntäyttäjä, josta ei suuremmin vikoja ole löytynyt, joskaan kovinkaan kiinnostavaksikaan ei ole noussut...

Kohderyhmä: Eiköhän tämä hyvä vaihtoehto Koffin jouluvedokselle ole ja istunee etenkin joulupöytään melko laajalla skaalalla. Tuskin pelottaa "tavallista kuluttajaa" kovinkaan kauaksi, mutta toiminee myös hieman vaativampaankin makuun.
Ostanko itse: Katsotaan, tuskinpa...

Malmgård Huvila X-Porter 
Portteri / 0,5l / 5,35€

Taattua kotimaista osaamista porttereiden saralla – X-Porterin kuuluisi oikeasti olla vakiokamaa monopolin hyllyssä. Menee nautintona ihan sellaisenaan mutta sopii myös jälkiruokien ja kahvipöydän lisäksi tummien liharuokien kumppaniksi. Myös saman panimon Arctic Circlelle olisi ollut kysyntää, mutta X-merkattu portteri lievittää tuskaa mukavasti...

Kohderyhmä: Syvistä mauista nauttijat, harrastajat ja paahteen ystävät. Peruskuluttajalle oiva tilaisuus maistaa oikeasti tummaa olutta.
Ostanko itse: Jo vain!

Portteri / 0,33l / 3,32€

Viime talvena ravintoloiden hanoissa kierrellyt, suklainen portteri talvipakkasille. Suosituksen arvoinen, ehdottomasti. Hyvä vaihtoehto X-Porterin kanssa vertailuun – ota makumatka suomalaiseen paahteisuuteen!

Kohderyhmä: Samaa sarjaa kuin X-Porterillakin. Makukentän laajentamiseen sopii tämäkin.
Ostanko itse: Kyllähän se on haettava.

VIRO


 Saku Porter 
Portteri / 0,5l / 3,48€

Talvijuomaa Virosta, muttei tällä kertaa matkustajatuontina. Joitain vuosia sitten maistettuna vakuutti ja hurmasi, tänä päivänä ei enää niinkään säväyttele. Perushyvä portteri etelänaapurista – tästä on ihan hyvä aloittaa talven makuihin tutustuminen, mikäli olut harrastuksena kiehtoo.

Kohderyhmä: Aika laajalla skaalalla. Harrastajille pohdiskeluun lasin täytteeksi, peruskuluttajalle varsin toimiva makunystyröiden herättelijä.
Ostanko itse: Saatan hakea, mutta pakko-ostos tämä ei ole. Heräteostos?

NORJA


Imperial Porter / 0,5l / yli 9€?

Grimstadin maut kelpaavat aina ja Ø-merkintä pullon kyljessä on yleensä aina ostokehoitus. Tällä ei mennä metsään, muuten kuin oletettavan kovassa hinnassa. Sopii myös joululahjaksi läheiselle – oivallinen ja hidas nautiskelujuoma runsaan paahteen maailmasta!

Kohderyhmä: Harrastajat ja norjalaiseen laatuun nojaavat – nautiskelijat ja hifistelijät.
Ostanko itse: Ostan kyllä, mutta määrä jäänee vähäiseksi korkean hinnan vuoksi.

RUOTSI


Slottkällans Tomte
English Strong Ale / 0,5l / 5,29€

Slottiksen tonttuolut… Tyylinä talveen sopiva, takan edustan lämmike ja hyvän kirjan kaveri. Se, kuinka ruotsalaiset tämän ovat saaneet onnistumaan ei minulla ole tiedossa, mutta maistamallahan se selviää. Melko keskitien kulkijalta etukäteen vaikuttaa...

Kohderyhmä: Seikkailijat ja harrastajat. Heräteostelijat.
Ostanko itse: Katsotaan, vähän kyllä kiinnostaisi.

St. Eriks Julale
Amber Ale / 0,33l / 3,98€

Itselleni sika säkissä, mutta tyylin puolesta voisi istua kanssani ruokapöytään. Pitänee odotella hintatietoja, mutta etukäteen arveltuna tuskin tarjoaa jouluolutvalikoimaan mitään merkittävää.

Kohderyhmä: Satunnaiset kokeilijat, pienellä varauksella myös peruskuluttajat.
Ostanko itse: Ei suuremmin kutkuttele, mutta katsotaan.

ISO-BRITANNIA


Fuller's Old Winter Ale 
English Strong Ale / 0,5l / 4,19€

Laadukas ja lämmittävä brittiale saapuu jälleen iloksemme. Olen iloinen, sillä varsin maittavaa ja tyylikästä makumaailmaa on taasen tarjolla varmalta Fuller’sin panimolta – yleensä ensikäteen olen leimannut sen tylsäksi ja hieman turhaksikin, mutta aina se on tullut ostettua ja hyvillä mielin nautittua. Siksipä positiivinen virne naamalle alusta lähtien. Englantilaisen elegantti talven lämmitin.

Kohderyhmä: Nautiskelijat, satunnaisostelijat ja harrastajat.
Ostanko itse: Olen kerrankin rehellinen itselleni – taatusti tulee haettua.

Fuller´s Vintage Ale 2014*
English Strong Ale / 0,5l / 8,89€

Odotettu vuosikertapainos lontoolaisilta. Nämä ovat olleet järjestään hyviä eikä syytä ole epäillä tänäkään vuonna. Pahvipakkaus ja lämmittävä sisältö suorastaan huutavat korvaamaan villapaitapaketin kuusen alta – erittäin hyvä lahjaidea laatua arvostavalle. Edellisen erän makusteluja voit ihmetellä täältä: Fuller’sVintage Ale 2013

Kohderyhmä: Harrastajat, nautiskelijat, hifistelijät ja laadusta pitävät.
Ostanko itse: Kyllä ostan ja nautin hartaudella.

Barley Wine / 0,33l / 4,14€

Ridgewayn vuosisopimus Alkon kanssa tuo hyllyyn oikeastaan aika tyhjänpäiväisen baley winen. Etiketissä kaltereiden taakse suljetun tontun yrmeä ilme kuvastaa hyvin tuntemuksia tätä hyllytilan viejää kohtaan.

Kohderyhmä: Satunnaisostelijat, kokemuksia hakevat.
Ostanko itse: Enpä näe syytä moiseen toimintaan.

Bellhaven Oat Malt Stout 
Sweet Stout / 0,33l / 2,98€

Belhaven on ihan pätevä panimo Skotlannista, joskaan tajuntaa sen tuotokset eivät räjäyttäneet olekaan. Perusvarmaa ja hyvänlaatuista tekemistä luvassa eikä kauramaltainen stout hassummalta kuulosta. Varovainen suositus tälle kohtaa - hintansa puolesta voisin kyllä peukuttaa.

Kohderyhmä: Satunnaisostelijat, valveutuneemmat peruskuluttajat, ehkä myös harrastajat.
Ostanko itse: Jää nähtäväksi, en näe estettä kumpaankaan suuntaan.

India Pale Ale / 0,33l / 4,58€

Parilta edelliseltä vuodelta tuttu joulu-IPA punk-panimon eetteristä. Ensikosketus aikanaan oli mieluisa, mutta jähtäväksi jää, jaksaako kuitenkaan kiinnostaa muutoin lämmittävien makujen keskellä. Ei panimon parhaimmistoa lajissaan, mutta kyllä tälle ostajia varmasti löytyy...

Kohderyhmä: Harrastajat, satunnaisostelijat ja BrewDog-fanit.
Ostanko itse: Ehkä, onhan tämä varsin maistuva olut.

Harviestoun Ola Dubh Special Reserve 12*
Old Ale / 0,33l / 5,98€

Ei kuulu varsinaiseen jouluolutvalikoimaan, mutta saapuu saataville samoihin aikoihin. Old Engine Oilin jalanjäljissä kulkeva olut muhinut kaksitoista vuotiaan Highland Park-viskin tynnyreissä. Mielenkiintoinen tuttavuus, josta kellarissani löytyy kuusitoistavuotiaan viskityksen läpikäynyt versio. Haiskahtaa rinnakkain vertailulta...

Kohderyhmä: Harrastajat, satunnaisostelijat ja hifistelijät.
Ostanko itse: Tulee kyllä haettua.

BELGIA

Chimay Premiére (Red)
Dubbel / 0,75l / 8,97€

Punaista Chimayta juhlakoossa, perushyvää belgiä siis tarjolla joulun ruokapöytään ja tunnelman rentouttajaksi. Oluena oikeastaan sopiva vaihtoehto Belgian oluttarjonnasta kiinnostuneille – aika keskitietä nimittäin kuljetaan. Ei suuria kujeita, ei piileviä koukkuja vaan sopuisaa tunnelmaa ehkä vähän tylsyyteenkin saakka.

Kohderyhmä: Satunnaisostelijat, seikkailijat ja harrastajat.
Ostanko itse: Mahdollisesti.

Liefmans Cuvée Brut  
Flaamilainen hapan ale / 0,375l / 5,49€

Olutmaailman kylmä gluhviini, joulunväriseen paperiin kääritty, kirsikkainen hapanolut. Tyylikäs, lajissaan kohtalaisen maistuvakin olut. Mikäli ”perusmaut” eivät omaan suuhun oikein istu, niin tässä olisi tilaisuus revitellä oluen kanssa oikein kunnolla. Muistelisin, että kevyesti lämmitettynä oivallinen korvaaja glögille.

Kohderyhmä: Satunnaisostelijat, harrastajat, oluen mausta pitämättömät ja ehkä viini-ihmiset.
Ostanko itse: Tokkopa, pari pulloa on varastoituna aiemmilta vuosilta.

Belgian Strong Ale / 0,33l / 4,47€

Viime vuodesta tuttu maustepommi omaan suuhun toimivalta belgipanimolta. Yrteissään säästelemätön paketti, joka vastoin opittua toimii oikein kauniisti – ehkä salaisuutena on tarvittava panostus oluen perusmakuihin eikä liian kova luotto maustekirjon virheitä peittävään piilotteluun. Lämmin, hidas ja jylhä. Puskee kyllä anista naamalle kuin kreikkalainen syyttäjä.

Kohderyhmä: Mausteiden ystävät, harrastajat ja nautiskelijat.
Ostanko itse: Saatan pullon ehkä hakeakin, tunnelmallinen olut kelpaa aina.

Rochefort R10*
Quadrupel / 0,33l / yli 6€?

Olutmaailman ehdotonta eliittiä, yksi kauneimpia belgejä mitä maa päällään kantaa. Hinta syönee ostohalut tehokkaasti ja onneksi tätä on kellaroituna useita pulloja jo ennestään. Mutta mikäli tätä ei kotoa löydy, korjaa tämä karmea vääryys pikimmiten. Hinta tosiaan lienee melko törkyinen...

Kohderyhmä: Harrastajat, nautiskelijat ja hifistelijät. Osa yleissivistystä.
Ostanko itse: Ostan, mutta tuskin Alkosta.

RANSKA

La  Goudale De Nöel
Belgian Ale / 0,75l / 7,99€

Internetin mukaan heikohko maustebelgi, joka ei itselleni sano yhtään mitään. Ilmeisesti kohtalainen täydennys "belgien" kirjoon, mutta uskallan epäillä Gouden Carolusta heikommaksi tapaukseksi. Olishan tuolta varmaan muutakin löytynyt...

Kohderyhmä: Harrastajat, maustehirmut.
Ostanko itse: Jäänee testaamatta. Heräteostos?

SAKSA

Savuolut / 0,5l / 3,99€

Vuoden kuivan kauden jälkeen savuoluiden ruhtinas, nestemäinen palvikinkku nimeltään Urbock. Jumalainen olut, joka jaksaa kantaa hekumaansa vuodesta toiseen. Alko valikoiman helmi, olut, jota ilman joulu ei tule. Valveutunut kuluttaja tosin varmistaa joulun tulon hyvissä ajoin ja hankkii oman laatikkonsa suoraan panimon verkkokaupasta – Urbock on olut, jota kuluu joulun alla enemmän kuin yksi pullo ja silloin neljä euroa on kova panostus pullollisesta. Harvinainen vegaanisuositus muuten tässä kohtaa: unohda seitankinkut ja muut kikkailut, Urbock tarjoaa rotevan makumatkan palvikinkun ja tuhdin tuntuman maailmaan...

Kohderyhmä: Savunystävät, nautiskelijat ja harrastajat, mutta myös valveutuneet satunnaisostelijat.
Ostanko itse: Pakettini on jo matkalla.

Erdinger Schneeweisse 
Hefeweizen / 0,5l / 3,98€

Tuttu näky, perusvarma germaanivehnä. Näitä tosin löytyy monopolin valikoimista jo vähän liiankin kanssa suhteessa muuhun valikoimaan. Erikoista ottaa vielä yksi hefe muutoinkin suppeaan joulukattaukseen. Ruokapöydässä lienee oiva valinta, mutta tuolle pallille on tunkua – ihan jo vehnienkin maailmasta.

Kohderyhmä: Vehnän puolesta puhujat, satunnaisostelijat ja uteliaat peruskuluttajat – menee myös harrastajille, mutta kun tarjolla olisi muutakin.
Ostanko itse: Tokkopa, mutta miksei jos ei muutakaan…

Schneider Aventinus Weizen-Eisbock
Eisbock / 0,33l / 4,48€

AWEa pienen tauon jälkeen – oluen ystävät kiittävät! Pari pulloa on tullut aikanaan säilöttyäkin, joten hauska päästä vertaamaan makuja tuoreen yksilön kanssa. Odotettu ja toivottu paluu hyllyyn.

Kohderyhmä: Harrastajat ja hifistelijät
Ostanko itse: Ehdottomasti, hintalappu kertoo sitten kuinka paljon.

Ayinger Winter-Bock
Doppelbock / 0,5l / 4,58€

Samaa tavaraa eri pullossa – aivan kuin tähän joka vuotiseen kikkailuun olisi Alkon valikoimilla varaa. Winter-Bockhan on täysin sama olut kuin Alkon vakiovalikoiman Celebrator, eri kokoisessa pullossa vain. Kyseessä on onneksi lajinsa ehdotonta huippua edustava olut ja kun litrahinta asettui joten mikäli litrahinta tippuu taas alle Celebratorin pienen pullon, on tässä pätevääkin pätevämpi ruoka- ja nautiskelujuoma maltaisten makujen ystäville.

Kenelle: Satunnaisostelijat, harrastajat ja hyvän oluen ystävät.
Ostanko itse: Pakkohan se on vähän hakea.

Kulmbacher Mönchshof Weihnachts Bier 
Oktoberfest/Märzen / 0,5l / 4,29€

Perusmärzeniä, Saksasta. Eli mikäli kuulit kutsun, ole hyvä. Muutoin suositukset jäävät melko vähäisiksi, vaikka harmittomana tyylinsä edustajana varmaan istuu suomalaiseen joulupöytään kuin huomaamattaan. Hinta osoittautui lopulta aika törkyiseksi...

Kohderyhmä: Peruskuluttajat, satunnaisostelijat ja ehkä myös harrastajat.
Ostanko itse: Enpä varmaan.

ITÄVALTA

Schremser Weihnachtsbräu 
Heller Bock / 0,5l / 4,15€

Joulun villikortti? Mikäli nyt vaaleaa bockia jouluvalikoimassa voi villiksi vedoksi nimittää… Oluena itselleni tuntematon, mutta ihan syystäkin. Ei herätä minkäänlaisia tuntemuksia. Mönchshofin tapaan istunee ruokapöytään ja puhuttelee varmasti lageriin painottuneita kuluttajia. Itselleni tyylinä ei niin mieleinen.

Kohderyhmä: Peruskuluttajat, satunnaisostelijat.
Ostanko itse: En.

USA

Samuel Adams Winter Lager 
Aromatisoitu olut / 0,355l / 3,99€

Vakiokamaa ja perusvarmaa vaihtoehtoa tarjolla Samuel Adamsin voimin. Ei valittamista tässä kohtaa, mutta ”jo niin nähtynä” ei jaksa kiinnostaakaan. Asiakaskunta varmasti yksi laajimmista, eikä suotta. Hyvä vaihtoehto lähes jokaiseen ostoskoriin, mikäli Koffin-jouluoluet eivät miellytä.

Kohderyhmä: Satunnaisostelijat ja uteliaat peruskuluttajat.
Ostanko itse: Tuskin tänä vuonna.

Widmer Brothers Brrr Seasonal Ale 
American Strong Ale / 0,355l / 3,99€

Tyylinä mieluisa, oluena arvoitus, mutta napakympiltä ei missään nimessä vaikuta – tokko kuitenkaan kannattaa suorilta tyrmätäkään. Kohtalaisen mielenkiintoinen vaihtoehto uteliaan seikkailijan ostoskoriin… Jenkkikaksikosta osuvammin hinnoiteltu (vaikka hinta sama onkin, määrää tyyli mielenkiintoisuuden).

Kohderyhmä: Harrastajat, hifistelijät – ehkä myös nautiskelijat. Heräteostos.
Ostanko itse: Todennäköisesti yhden pullon testaan.

---

Norjalaispanimon olut lienee etukäteen mieleisin...
Sen pituinen lista tällä kertaa...Suomalaisedustus on harmillisin suppea, mutta erittäin kelpoisia porttereita tarjolle saatiin, myös Stallhagenin kaksikkoa odottelen mielenkiinnolla, ihan jo maistamattomuuden vuoksi. Viro ja Ruotsikin on niukalti edustettuina ja kyllähän naapurimaista mielenkiintoisempiakin toimijoita olisi löytynyt, onhan molemmissa hyvää nostetta olutkulttuurin ja pienpanimoiden saralla. Mielenkiintoisten panimoiden volyymit hukkunevat kuitenkin kotimaan markkinoille ja olisiko rahkeet sittenkään riittäneet Alkon vaatimaan volyymiin, kun ei siihen moni kotimainenkaan pienpanimo pysty vastaamaan... Norjasta saatiin toimiva Nøgne ja kun saman panimon pelätty Underlig Jul onnistuttiin välttämään varsin kirkkaasti, käy tämä minulle.

Briteistä ja Belgiasta odotetusti perusvarmoja ja tuttuja nostoja, mutta ehkä pientä puristusta ja tuuletusta kaksikon valikoimat vaatisivat. Belgiastakaan ei mielestäni olisi pakko rahdata maustepommeja joulun kunniaksi ja Englannistakin voisi Fuller'sin kaveriksi kaivella muutakin kuin Ridgewayta... Rochefort on mukava nosto, mutta hintalapulla tuo viimeistään pilataan. Verkkokauppahinta on järjestään alle kolmen euron, Alkossa mennään pitkälle yli tuplaan. Saksasta taas on raavittu kasaan parikin maistuvaa tuttua ja perinteinen hyllytilan optimointi tuplaamalla Celebrator Winter Bockilla. Schneiderin vehnäinen Eisbock otetaan ilolla vastaan mutta Urbockit saa puolestani kotiovelle kantaa DHL:n lähetti. Itävaltalainen lienee mukana pönkittämässä laajan valikoiman tärkeintä tunnusmerkkiä, eli tuotteiden alkuperämaiden lukumäärää, jenkeistä saatiin käteen aikamoinen pettymys.

Harmittelen ääneen Imperial Stouttien ja varteen otettavien Barley Winejen surkeaa tilannetta. Ne kun alkavat olemaan keleihin sopivia juuri siinä joulun alla...

10 kommenttia:

 1. Monesta asiasta olen eri mieltä, mutta kun nuo kertaerinä palaavat Nøgnet ja Rochefortit eivät ole jouluvalikoimaa, antavat ne Alkon jouluvalikoimasta todellisuutta paremman kuvan. Linkki Ruotsin valikoimaan sisältää sen sijaan vain heidän varsinaisen jouluolutvalikoimansa, joka on vain murto-osa kaikesta mitä sinne loppuvuonna tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eriäville mielipiteille on aina tilaa :) Käytinkin valikoimasta termiä "joulu- ja sesonkiolutnimikettä", joskaan sekään ei liene aivan oikea sanamuoto. Ymppäsin kaikki kuitenkin samaan listaan, kun kerta lähes samalla oven avauksella myymälöihin saapuvat.

   Toki olisi mielenkiintoista tietää, mihin erivällä mielipiteellä viittaat? Onko se valikoiman kiinnostavuus vaiko joidenkin oluiden pohdinnat ja suositukset?

   Poista
  2. Eriäviä makumieltymyksiä lähinnä. Ja sitten on kysymys siitä, paljonko tyylinsä parhaimmistoon kuuluvista oluista, esimerkkinä Ratebeerin Top 10:iin kuuluva 11,3% olut, on järkevää maksaa.

   Poista
  3. Touche! Myönnän, että tietynlainen vauhtisokeus iskee esimerkiksi R10:n hinnoittelussa kun tuijottelee tiuhaan verkkokauppojen hinnastoja. Varmasti monen muun, tiettävästi heikomman oluen kohdalla Alkon hinnan olisin valmis pulittamaan - ehkä ajatuskulkuni kieroutuu juurikin verkkokaupan kätevyyden vuoksi (vai ansiosta?). Ihan validi huomio kyllä.

   Poista
 2. Veikaan, että tänä vuonna ravintoloiden jouluoluet ovat mielenkiintoisepia kuin Alkon. Ehkäpä Alko haluaa kannustaa ihmisiä vällillä käymään ravintoloissa vuosia jatkuneen juomisen kotiutumisen seurauksena?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Mutta toisaalta sekin on ihan kiva, että vähemmän aiheeseen perehtyneille on kohtalaisen hyvä määrä testattavia nimikkeitä. Tiedä vaikka uteliaisuus voittaa ja saamme joukkoomme lisää uusia harrastajia tai ainakin monipuolisten makujen arvostajia :)

   Poista
 3. Viime jouluna avasin paketin noin kuutta erilaista 2013 valikoiman jouluolutta. Ainoa, mikä tuosta lahjasta oikeasti sytytti, oli erinomainen Barley Wine Criminally Bad Elf, ja on ilo nähdä se taas valikoimissa. Muutama pullo tuli ulkomailtakin tilattua, kun myivät eioota vuodenvaihteessa Alkossa. Vaikea samaistua tuohon kuvauksen nihkeilyyn, mutta makunsa kullakin.

  Fullersin takuuvarmat tuotteet toki kiinnostelee, Nøgne ja R10 kiinnostavuudestaan huolimatta liian kalliita. Muilta osin valikoima on tylsähkö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tere, makuasioista tosiaan on hankala lähteä kiistelemään - yleensä toinen on aina väärässä ja se, että kumpi se on, riippuu yleensä kummalta kysytään. Elffit ovat vain järjestään jättäneet allekirjoittaneen kylmäksi ja viime vuonna ko. olut oli melko keskinkertainen tuotos. Eipä siinä, nämä ovat minun tuntemuksiani ja ilmeisesti olut kuitenkinnon muille maistunut, kerta otettiin valikoimaan uudelleen.

   Poista
 4. Hauskaa, kun olet miettinyt myös kohderyhmää. Persoonallinen kirjoitus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Veikkaan tosin, että vähintään osassa suosituksia mennään metsään ja itseasiassa huomaan itsekin lipsuneeni oman ostoskäyttäytymiseni kuvauksesta... :)

   Poista