keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Kotiolut: Voetto IPA #1Informatiivinen etiketti
Voetto-panimolla on taas riittänyt tohinaa ja hellan nupit tuntuvat jämähtäneen kaakko-asentoon pysyvästi. Myös uudenkarhea etiketöintilaitteisto on ollut kovilla sen suoltaessa ulos taukoamatta markkinointiosaston viimeisimpiä vedoksia. Sainkin maistooni uutuus-IPAa, jonka kylkeä koristaa mahtipontinen, yksinkertaisen jylhä ”V”-merkintä. Painokoneen muste kuuleman mukaan veteli jo viimeisiään, mutta omaan silmään kevyen camo-kuosin ylleen saanut musta-V toimii oikein mukavasti. Yksinkertainsen selkeä ulkoasu kertoo kaiken oleellisen ja etäistä kaikua De Molenin mustavalkoetiketeistäkin on havaittavissa.

IPA #1 kehotettiin juomaan tuoreeltaan, joten tein työtä käskettyäni. Kuten pullonkylki kertookin, on melko vaalealla oluella vahvuutta karvan verran yli seitsemän tilavuusprosenttia ja purevuutta kunnioitettavat 102 EBUa. Apollo-Columbus-Centennial-Simcoe-Mosaic-humalakattaus näyttää varsin kutkuttavalta, joten odotettavissa on eittämättä mainiota maisteltavaa… Itse maestron mukaan aivan toivotun kuivaksi olut ei kuitenkaan käynyt, vaan kevyttä karamellia jäi vielä kummittelemaan. Tämä ei itseäni kummoisesti haittaa, sillä myös hieman makeammat maut maistuvat allekirjoittaneelle oikein hyvin – joskus jopa täysin kuivia vedoksia paremminkin…

Voetto IPA #1
Punertavan oranssi, hieman rusehtava olut melko niukalla, joskin kestävällä vaahdolla. Tuoksu on priimaa, runsasta greippiä, hedelmäistä, tunnustelevaa happamuutta ja ehkä hiven maltaan tuomaa karamellisuutta. Havuja, männyn pihkaisuutta… Runsas, tuhti ja mieluisa.

Eipä ole moittimista makumaailmassakaan, joskin ehkä hieman tunkean kaiun se loppuviimein omaakin. Greippinen ote on vahva, tuoksuun verraten se on saanut rouheaa raakuutta ilmeeseensä – ehkä hieman sitruksistakin potkua löytyy. Pihkaisuus on karissut kevyemmäksi yleisilmeen rapsakoiduttua tuoksua kuivemmaksi, mutta havuinen purenta pitää pintansa saaden hieman lisäponttakin matkaansa. Hieman makeutta kuitenkin vielä nousee maltaan joukosta, hienoisen tahmaavan karamellisen virneen kuivuuden keskeltä nostaen. Tuo tunkeus… jätin tarkoituksella ”tunkkainen” sanan käyttämättä, sillä se olisi kaiken kaikkiaan liian leimaava ja pahansävyinen tähän yhteyteen – ilmiö on kevyempi, enemmänkin omaleimaisuutta antava, kuin takeltelua ja pahaa mieltä aiheuttava… Selkeää selitystä en sille keksi, ehkä se kumpuaa humalakirjon voimaisasta esiintymisestä ja mallaspuolen orastavasta, osin jopa pinttyneestäkin imelyydestä.

Tuomio: Kokonaisuutena oikein onnistunut, kaupalliset keitokset heittämällä haastava IPA, jossa mainittu tunkeus tuo sopivaa luonnetta keitokseen. Kuuleman mukaan ei siis täysin valmista kauraa, mutta todella hyvillä urilla joka tapauksessa jo ollaan!

Pisteet: 
  • Tuoksu: 9 
  • Ulkonäkö: 3 
  • Maku: 8 
  • Suutuntuma: 4 
  • Yleisvaikutelma: 15
Yhteensä: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti