tiistai 9. kesäkuuta 2020

Salama Zen Extazy Hazy DDH Pale Ale

Salama Zen Extazy Hazy DDH Pale Ale
Panimoyhtiö X:n puodista löytyi viime käynnillä isompi satsi muidenkin panimoiden tuotteita. Meillä päin harvemmin nähtävän Salaman tekemiset kiinnostavat aina, joten espoolaisten uusi Zen Extazy oli siinä paikka selvä valinta. Panimon silmää hivelevää etikettitaidetuotantoa jatkava olut edustaa tutun sameaa linjaa, mitä salamalaisilta on tullut aiemminkin maisteltua. Lisämerkintä ”DDH Pale Ale” tarjoileekin meille viisipinnaisen rungon päälle ladottua Citran, Mosaicin ja Centennialin aromaattista leikittelyä.

Tähän saakka Salaman oluet ovat toimineet varsin hyvällä tasolla, eikä Zen Extazy tähän sarjaan poikkeusta tee. Ei ehkä se paras kohtaamani salamalainen, mutta varsin maistuva ja kokeilemisen arvoinen kokonaisuus siitä huolimatta.
Relax your tantric body. Masturbate your mind. Become liquid extazy whizzing up and down. Ecstatic haze with Citra, Mosaic & Centennial.
Salama Zen Extazy Hazy DDH Pale Ale
Sameanlainen, vaalean haalea, mutta myös hedelmäisen keltainen olut runsaalla vaahdolla. Tuoksu on kutsuvan trooppinen. Sitrushedelmiä, niiden kuorta ja mehuakin. Vaaleaa trooppisuutta, kevyttä parfymaattisuutta.

Maku on aika hyvä. Ei niin ulottuva, kuin Salamalla ehkä yleensä. Kokonaisuus nojaa aromaattiseen, leijailevaan tropiikin ja moninaisten sitrushedelmien liittoon. Aika kuiva, ei juurikaan mehukkuutta. Limenkuorta, sitrusta, vaaleaa tropiikin hedelmää, hieman aprikoosia, passionia, kiiviä ja papaijaa. Varsin raikas ja kaiken kaikkiaan toimiva esitys. Ehkei ihan panimon parhaita, mitä vastaan tullut, mutta epäilemättä tasokasta menoa siitä huolimatta.

Pisteet: 36/50

6 kommenttia:

  1. Sun mielestä tölkki näyttää siis hyvältä? Informatiivinen nopea tuntuma kaupan hyllyllä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt en ihan saanut kiinni... Etiketti on siis mielestäni hieno, sitähän kai kysyit? Vai jotain muuta?

      Poista
    2. Etikettiä tarkoitin. Olen totaalisen kyllästynyt Jackson Pollock -etiketteihin. Trilliumista voisivat muut panimot ottaa oppia tälläkin alueella.

      Poista
    3. Nojuu, vaikeahan näitä värikkäitä on toisistaan ajoittain erottaa saati panimoa tai tyyliä kertoa. Tosin Trilliuminkin pelkistetty ulkoasu on pidemmän päälle aika puuduttava. Ei ehkä niin pahasti kuin mitä De Molen mustavalkoinen tekstietikettityyli, mikä jostain syystä karsii aika paljon mielenkiintoa tapailla pullojen kylkiä läpi. Hankala maailma, jos niikseen haluaa ajatella :)

      Poista
  2. Alefarm on mielestäni onnistunut tekemään etiketeistä taidetta joka myös puhuttelee, vaikkei Alefarm ihan siihen kärkikastiin oluillaan pääsekään. Yhtä kaikki, etiketit ovat esteettisiä ja tyyliteltyjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heillä on kyllä hienoja. Tykkään itse myös Dry&Bitterin julkisivuista. Ja Whiplashin, vaikka ne ehkä sinne Trilliumin toistuvuuteen menisivät ilman runsaampaa värien käyttöä.

      Poista