maanantai 1. kesäkuuta 2020

Schneider Weisse TAP 1 Helle Weisse

Schneider Weisse TAP 1 Helle Weisse
Laadukas ja herkullista jälkeä tekevä vehnäolutpanimo Schneider & Sohn kuuluu varmasti monen oluita maistelevan luottotekijöihin ja sen makujen puolesta liputtelen mieluusti itsekin. Ruokakaupoista löytyvä vaalea Helle Weisse eli tappi-sarjan numero-uuno on kuitenkin jäänyt minulta vielä maistamatta. Onneksi jo alkaneet kesäkelit herättelivät vehnähampaan himoa, johon kauppareissulla löytynyt  TAP1 vastasikin erittäin osuvasti.

Tuttavallisemmin Schneider Weissenä esiteltävän panimon perusvehnistä etenkin TAP4 Mein Grünes on puhutellut makuhermoja eikä se TAP7:kaan kehno ole, vaikken sen kanssa aivan sinuiksi ole koskaan päässytkään. Helle Weisse paikkaakin onneksi enemmän tuota nelosen jättämää kaipuuta ja lyöttäytynee alkaneen kauden luottokesävehnäksi Panimoyhtiö X:n Hefnerinkanssa.

Koko panimon ilme on kokenut jonkinlaisen uudistautumisen jokin aika sitten. Helle Weissen tarinaa en aivan ulkoa muista, mutta sitähän on näkynyt aiemmin myös Mein Blondes- ja Meine Blonde Weisse -nimillä. Leppoisaan kesäpäivään osoitetun oluen vaalea profiili on aikalailla just eikä melkein kuin aurinkoista puistohetkeä varten ajateltu. Sen sopivan humaloidusta profiilista vastaa hienot Hallertauer Tradition- ja Hallertauer Saphir -humalat. Jyväskylässä olutta on näkynyt ainakin Citymarkettien hyllyissä.

Schneider Weisse TAP 1 Helle Weisse
Liukuvan samea, runsaan keltainen ja kaunisvaahtoinen vehnä. Tuoksu on erinomainen, vaalean vehnäinen, mausteinen, purukuminen ja hieman yrttinen. Ehkä aivan kevyesti juuri kypsyvää banaania, mutta kovin vähän, kuten makeutta yleensäkin. Aika kuiva, silti runsasmakuinen ja tuntumaltaan sopivan muhkea. Neilikkaa, vähän vaaleaa, kuivan tyylin sahtivibaakin.

Myös maku on hieno. Neilikkaa, kevyttä hedelmää, taas vain vielä kovaa banaania, runsasta hiivan mausteisuutta, purukumia ja yrttisyyttä. Kuiva, hieman sitruksinen ja varsin runsasmakuinen vehnäolut. Suutuntumakin on pehmyt, muhkea, koska hiilihapot on painettu melko matalalle ja pienikuplaisiksi. Maistuu erittäin hyvin ja siitä huokuu kesän kutsu.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti