sunnuntai 7. kesäkuuta 2020

Verdant Light Bulb Extra Pale Ale

Verdant Light Bulb Extra Pale Ale

Uusi satsi Verdantin tavaraa tuli kauppajakeluun varsin pian edellisten, nopeasti kuluttajien ostoskoreihin imuroitujen kevätyllätysten jälkeen. Ensiaallon aikaan pääsin paikalle Palokan Citymarkettiin jo seuraavana päivänä, mutta nyt vasteaika venähti viikon mittaiseksi. Yksi tölkillinen panimon pitkäikäisimpien tuotteiden joukkoon lukeutuvaa Light Bulbia oli kuitenkin vielä säästynyt. Kaikki muu oli jo loppu.

Muistaakseni pitkälti yli kuuden euron purkkihinnalla kuritetut oluet tuntuvat väkeä kiinnostavan ja onhan verdantilaisilla varsin kovat hypet päällänsä. Aihe kiinnostaa luonnollisesti itseänikin, kuinkas muutenkaan olisin paikalle itseni taas kammennut.

Light Bulb on tosiaan ollut tuotannossa jo vuodesta 2015 alkaen, eikä jää historiamitassaan juurikaan Headbandin jalkoihin. Olut on saanut nimensä pääpanija Jamesin tavoitteesta saada aikaan sadan vatin lampun lailla loistava olut. Alkujaan oluesta tehtiin useampia variaatioita eri hiivoin ja reseptimuutoksin, mutta sittemmin sen olomuoto on jo ehtinyt vakiintumaan suht tasaiseksi ja mainetta keränneeksi, samean linjan humalapommien yhdeksi suunnannäyttäjäksi.

Palokasta pelastamani olut on purkitettu huhtikuun lopussa, mutta etenkin makupuolta vaivaa erikoinen, märkä ruohoisuus, jota alkoi löytymään myös kahdesta aiemmin maistamastani verdantilaisesta. Niiden ensimmäiset purkit olivat varsin hyvin suuhun istuvia ja erheettöimiä esityksiä, mutta pari viikkoa myöhemmin suoritetut uudelleenmaistot antoivat jo pientä sivujuonnetta maistajansa suuhun. Nyt tuo erikoinen lisävire oli erityisen vahva, vaikkei muutoin toimivaa makumaailmaa kokonaan alleen jyrännytkään. Häiritsi se silti – aika paljonkin.

Verdant Light Bulb Extra Pale Ale
Sameahko, vaaleankeltainen ja runsasvaahtoinen. Tuoksu on melko mieto, lähinnä sitruksinen ja vaalean yleistrooppinen.

Maku ei yllä Verdantin hypeen. Sitrusta on runsaanlaisesti, samoin vaaleaa tropiikin hedelmää. Aika kuiva, lopussa napakka. Mutta jotain märkää, jauheisena tuntuvaa yrttiäkin mukana on. Märkä ruoho. Jotain sellaista epämääräistä menoa takaa tuntuu nousevan.

Ei toivoton tilanne, muttei järin miellyttäväkään. Ei selvästikään sitä mitä pitäisi. Jääkööt pisteet väliin. Tähän hintaluokkaan pitäisi kyllä koti-Suomenkin hinnoittelulla saada parempaa vastinetta lasiin. Seuraava hyllytys ei ihan kamalasti tällä hetkellä houkuttele, vaikka ensimmäiset makustelut hyvin toimivatkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti