keskiviikko 10. kesäkuuta 2020

Moose on the Loose Micro Shorts Micro IPA

Moose on the Loose Micro Shorts Micro IPA

Diilailtiin tuossa hirvi-Kallen kanssa vähän merkhandaissii ja sain matkaan myös muutaman näyteoluen. Ensimmäisenä makustelutestiin pääsi jo vähän aiemminkin kutkutellut, vain 3,5-prosenttinen, Cryo Citralla tuplakuivahumaloitu eli samean suunnan kevyt-IPA -osastoa edustava  Micro Shorts Micro IPA. Kuten jo kyllästymiseen saakka on tullut todettua: kevyet aromipommit kiinnostavat kovasti ja nykyään niiden joukko paitsi laajenee jatkuvasti, myös tarjoilee todellisia helmiäkin.

Aivan yksinään ei hirvipanimolla spinningshortseja ole jalkaan vedetty, vaan mukana keittohommissa (huomaa tarkoituksellisen monitahoinen termi) on ollut myös suulas joensuulaisbloggari Jaska. Yhteistyöolut tehtiinkin Moose on the Loosen ja JaskanKaljojen teematastingiä silmällä pitäen ja se päästettiin nielemään kilometrejä tuossa maaliskuun puolella. Ei siis enää aivan tuorein ilmestys, mutta varmasti tarkoituksenmukaisuuden puitteissa vielä liikutaan. Ja onpahan muuten törkeän hieno etiketti.

Kannattaa muuten kurkata oluenmaistelun lomassa myös läpi tuota  Pienen Erkin Karanteeniolut-päiväkirjan tarjontaa. Videoarviot ovat vallan viihdyttävää katseltavaa ja erityisen ”mukavaa” (pahoittelut Erkille) seurattavaa oli miehen urhea taistelu Micro Shortsin tymäköitä hiilihappoja vastaan. Omaan pulloon ei moista latausta ollut onneksi sattunut, vaan hyvin raikkaissa ja kepeän virkistävissä tunnelmissa sisältöön pääsi tutustumaan.

Moose on the Loose Micro Shorts Micro IPA
Haaleankeltainen, hieman samea ja valkean, melko pian kevenevän, jännän höttöisen, suurikuplaisen ja tiskiainemaisen vaahdon nostava olut. Tuoksu on runsaan trooppinen, enemmälti raikas kuin muhevan mehukas. Varsin lupaava.

Tropiikkia puskee makuunkin. Hyvin raikas, hiilihapoiltaan aika kuplarikas. Runsaanlaisesti sitrusta, mangoa, aprikoosia ja sen sellaisia. Ei mehukkain, ei muhkein vaan suoremman hedelmäinen ja erityisen raikas kokonaisuus. Samein nykypäivän DDH muhevuus jää siis kokematta, mutta vahvuuteen nähden makua riittää raikkauden ollen aikalailla tapissaan. Hyvä ja kepeä fillariolut.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti