maanantai 8. kesäkuuta 2020

LHG Brewpub Single Hop Nelson Sauvin

LHG Brewpub Single Hop Nelson Sauvin
  • Tyyli: New England Pale Ale
  • Alk.%: 4,9
  • Panimo: LHG Brewpub, Redcliffe, Bristol, Englanti

Left Handed Giant on yksi useista Pien-väen tutuksi tuomista panimoista ja totuttuun tapaan varsin hyvä sellainen. Nyt panimon pienempiä eriä painavan brewpub-osaston oluitakin on saatu näytille ja vieläpä oman kylän marketin hyllyyn. Ennen kuin kukaan ehtii lähi-Salen ovenkahvaan karkaamaan on hyvä selventää, ettei olutta aivan jokaiseen niemen nokkaan ole jaeltu. Omani kävin hakemassa Palokan Citymarketista, jonne Pienen maahantuontia rantautuu aika kivaa tahtia.

Sinertävän etiketin tekstitys kertoo pelin hengen. Nelson Sauviniin täysin luottavaa Pale Alea eli single hopattua ja arvaamalla sameaa aromiunelmaa. Left Handed Giantillakin on näemmä menossa jonkinlainen humalasarja, missä käydään eri humalia läpi yksi laji ja olut kerrallaan. Nelson Sauvin onkin näissä ihan mukavan ”erilainen”  sen viinimäisemmän, vaalean marjaisan vibansa ansiosta. Varsin hyvä purkitus, vaikkei aivan oma suosikki ehkä silti olekaankaan.

LHG Brewpub Single Hop Nelson Sauvin
Samea ja utuinen, vaaleankeltainen olut valkealla vaahdolla. Tuoksussa on karviaisia, valkoviinimäistä kuivuutta sekä vaaleaa hedelmää. Kuivaksi vedetyltä vaikuttaa.

Maku on aika toimiva. Melko suoraviivainen kylläkin, kun tropiikin sävyt kierretään etenkin ensituntumalta kokonaan. Ehkä lopun puristuksessa hieman sitrushedelmää on. Päävärit tulevat kuitenkin karviaisista, vaaleista rypäleistä ja on siellä lopulta sitä passionia sekä aprikoosiakin. Aika virkeä ja kolkon kaunis. Ei ehkä ihan ominta suosikkisuuntaa lajin sisällä, mutta kelpoisa veto silti.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti