keskiviikko 3. kesäkuuta 2020

Panimoyhtiö X Cucumba

Panimoyhtiö X Cucumba
Cucumba on Panimoyhtiö X:n tuorein hapanolut. Kurkulla, limellä ja korianterin siemenillä maustettu nelipinnainen kesägose lähti jakeluun aivan tässä kesäkuun kynnyksellä ja pääsin itsekin maistamaan aivan pakasta vedettyä yksilöä, jonka sain matkaani panimolta perjantaina.

Kurkkuhan on siitä hauska raaka-aine, että se ei sinällään maistu yhtään miltään, mutta silti siinä on jokin jännä, tunnistettava, vihertävä, vedenraikas vivahde, joka usein päätyy mukaan myös kurkulla maustettuihin juomiin ja sen sellaisiin. Äksäläisten kesää kohti kurkottava kurkku-lime-sour onkin aika toimiva paketti, jossa yhdistyy limen kirpeä tuoreus, kurkkuveden raikkaus ja gosen merituulimainen suolaisuus. Omaan suuhun panimon heittämällä toimivin hapanolut tähän saakka. On aikasta, kirpeää ja suolaista hyvässä suhteessa tarjolla.

Panimoyhtiö X Cucumba
Vaaleankeltainen, hieman utuinen, ei juurikaan vaahtoa nostava olut. Tuoksu aluksi jännän hedelmäinen, mutta tasoittuu pian suolaisen kirpeäksi ja sitruksiseksi.

Maku sen sijaan iskee heti kättelyssä. Hyvin raikas, suolainen ja kirpeä. Kurkkukin maistuu. Hauska. Lime ja korianterin siemen on aika hyvä yhdistelmä. Mojitoa ne eivät mieleen tuo, mutta jotain sinne päin kuitenkin. Lopussa runsaampaa kirpeyttä. Aika vähän makeuden lähteitä, mikä on minusta ihan oikein. Toimiva, kirpeän suolainen kesäolut sopivan kepeässä olomuodossa.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti