perjantai 5. kesäkuuta 2020

Terassikesän avaus: Aalto Panimo Isohiekka Golden Ale

 Aalto Panimo Isohiekka Golden Ale
Kesän ensimmäinen terassiolut on tosiasia. Yllättävän aikaisin jopa, sillä allekirjoittaneen tulee käytyä hävyttömän harvoin anniskeluliikkeissä, saati terassilla istumassa. Yleensä terassikausi päästäänkin korkkaamaan vasta kesäloman tienoilla, mutta nyt otin härkää sarvista jo hyvissä ajoin. Ja kun tuo ravintoloidenkin täyssulku loppui ihan äskettäin, niin miksei.

Samalla tuli realisoitua pari vuotta mielessä kytenyt aikomus istahtaa vajaan neljän kilometrin päässä sijaitsevan lähibaarini, Säynätsalon Luotsiveneen, aurinkoterassille. Iltalenkki vaihtuikin siis kevyeen mummofillarointiin varsin kesäisessä säässä: nurmikkoa piinanneet esihelteet ehtivät hetkeksi väistymään ja kotoisampi sateen uhka leijui päällä. Sain kuitenkin sovitettua reippailuni ajankohdan parahiksi ennen taivaan aukeamista. Eikä ollut terassillakaan aurinkosäiden mukaista tunkua. Hyvä niin, sillä väenpaljous lieneekin yksi syy, miksen kamalasti anniskeluliikkeissä yleensä viihdy.

Luotsiveneen suuntimassa oli myös yksi toinenkin selkeä päämäärä: nauttia saariryhmän omia oluita. Panimoahan Säynätsalon saarilta ei (vielä) löydy, mutta sen rannoilla kuitenkin kuljeskelee alan taitajia. Jo pari vuotta toiminnassa ollut Aalto Panimo nimittäin pohjaa oluidensa tarinat ja etikettikuvat Päijänteen Tahitin eri kolkkiin ja saarelaistaustaa löytyy itse tekijöiltäkin. Onkin osuvaa, että Aallon oluet ovat rantautuneet myös Luotsiveneeseen – ja sivussa mainittakoon, että näkyi niitä olevan myös vanhan kunnantalon mainion Aabakery Town Hall Cafe & Bakery  -kahvilan valikoimassa.

Terassijuomaksi valikoitui aaltolaisten tuorein tuotos, joku aika sitten kauppajakeluunkin päätynyt Isohiekka Golden Ale. Mainiota Päijännettäkin näkyi löytyvän, mutta uutuuden viehätys vei tällä kertaa voiton. Isohiekka on saanut nimensä Muuratsalon saaren luonnonkauniin eteläpään (joku muuten on osa Muurametta) Pahkalahden hiekkapohjaisen rannan mukaan. En ole itsekään tuolla koskaan käynyt, joten mukava oli päästä vähän edes paikan makuun. Uskoisinkin, että Azaccalla, Galaxyllä ja Magnumilla humaloitu kokonaisuus istuisi hienosti käteen hiljaisen rannan sannalla istuessa.

Olut on käyty tekemässä Kanavan Panimon (Päijänteen äärillä toki sekin) luona, mutta aaltolaisillahan on par’aikaa omankin panimon perustamisprojekti käynnissä. Toivotaan, ettei poikkeuksellinen kevät tuota hanketta ole hyydyttänyt.

"Polttava hiekka 
Suhahdus pullonkorkin 
Kulaus olutta" 

ISOHIEKKA on haikun hyvä kesäolut.

 Aalto Panimo Isohiekka Golden Ale
Utuinen, syvänkeltainen olut nätillä vaahdolla. Tuoksussa hedelmäisyyttä ja sitrusta. Kokonaisuutena yllättävän runsas.

Maku on kiva. Sopivan humalavetoinen. Runsaanlaista hedelmää, sitrusta ja kohtalaista katkeroa. Juotavuus on hyvällä tasolla, vaikkei kaikkein kepein olekaan. Syvyyttä siis löytyy kohtalaisen paljon, lajityyliin nähden korostetusti. Toimiva paketti ja hyvä terassikauden avaus sateen lähestyessä saaristobaarin terassia.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti