torstai 11. kesäkuuta 2020

Sonnisaari Samé

Sonnisaari Samé

  • Tyyli: New England Pale Ale
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: Sonnisaari, Oulu, Suomi
Pitkästä aikaa sonnin saartoa eli oululaispanimon sameaa uutuusolutta lasiin. Samé ei siis suinkaan ole sitä samaa vanhaa, same old same -asiaa, vaan nimi tietenkin viittaa modernimpaan, sameaan ja muhevampaan NEPA-suuntaan. Tai kai sekin jo jollain mittapuulla on jo arkista puurtamista, joskaan ei ehkä ihan old schoolia kumminkaan. Toisaalta voihan joku sen edelleen vain nykyhipsterien kotkotukseksikin määritellä, mutta junia on onneksi monia, millä matkustaa. Tai vaikka jäädä vain asemalle niitä bongailemaan.

Kauppavahvuinen (5,5%), kauralla ja vehnällä täydennetty, Azaccalla, Mosaicilla, El Doradolla ja Amarillolla humaloitu olut löytyi mukaan Paavolan Citymarketista, mutta lienee levinnyt jo muuallekin, kerta Lahteenkin on jo ehtinyt. Eipä mitä, hienoa työtä on Teemu kyllä Paavolan olutkaapeilla tehnyt ja sonnisaarelainen sai seuraa muutamasta ruotsalaisoluesta korissani.


Sonnisaari Samé
Nimensä näköinen eli samea. Väri on vaaleankeltainen, vaahto aika maltillinen. Tuoksu on runsaan greippinen. Huh. Aika tujakka vastaantulo. Hyvä sellainen.

Makukin toimii. Sitrushedelmäinen linja jatkuu ja loppuun saadaan aika napakkaakin särmää. Mutta on siellä muutakin. Mango, etenkin alkupuolella läsnäoleva muhevuus, ehkä ananas ja passionkin. Aika kuiva. Tai tosi kuiva. Erittäin hyvää on.

Pisteet:38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti