lauantai 6. kesäkuuta 2020

Stigbergets Session IPA

Stigbergets Session IPA
Stigbergetsin 3,5-prosenttiseen Session IPAan tuli tartuttua epäröimättä, vaikka sen hinta kutosella taisi alkaakin. Panimon humalanhakuinen linja on nimittäin todettu sen verran huippulaatuiseksi, ettei sameaan low ABV -sarjaan istuvaa kesäherkkua voinut vastustaa. Eikä olisi kyllä kannattanutkaan, sillä tuore lokkioluthan osoittautui erittäin hienoksi ja päteväksi kumppaniksi trendikkäälle ja modernin session IPA-linjan aallon harjalla porskuttavalle Northern Lightsillekin.

Tätä soisi olevan tarjolla läpi kesän, mutten kyllä laittaisi pahakseni, mikäli kuluttajaa saataisiin ohjattua miedon tuotteen äärelle pienellä hintakompensoinnillakin. Mutta toisaalta, Stigbergetsin äärellä toki tietää, mihin rahojaan on laittamassa. On hyvä!

Stigbergets Session IPA
Hyvin samea, hyvin vaaleankeltainen ja hyvin piirteisiinsä sopivan vaahdonkin nostava olut. Tuoksu on sitrusvetoinen, odotettua pelkistetympi, joskin vahvuutensa nähden runsas ja viettelevä onkin.

Maku on runsas. Muhevakin, vaikkei kaikkein mehukkain olekaan. Sitrusta, vaaleaa trooppisuutta mangon ja aprikoosin muodossa. Mehevä kuten totesin, mutta myös sekä muhkea että kevyt. Hemmetin kova suoritus.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti