tiistai 16. kesäkuuta 2020

Moose on the Loose Hopson Dry Hopped Saison

Moose on the Loose Hopson Dry Hopped Saison
Saisonit lienevät ne porilaisen Moose on the Loosin eniten kehuja saanut oluttyyli, aina niin maistuvan sahdin ohella. Vastikään tutkittujen IPA-APA -linjankin makujen perusteella panimon tuntuu taitavan myös humaloidummat oluttyylit, mutta Hopsonin aukinarauttaminen kyllä muistutti taas, miksi näistä Suomen Portlandin hirvipanimon Saisoneista saa kuulla tämän tästä kunnioittavia kommentteja.

Hopson, lisänimeltään Dry Hopped Saison, on kuivahumaloitu jenkkilajike Cascadella. Etikettitekstin mukaan tällainen modernimmin kuivahumaloitu Saison oli käänteentekevä kokemus, kun päähirvi Kallen oma mielisaisoninsuunta alkoi hahmottumaan. Ja onhan se hyvää…
Nii, kato ku…
Nyt on humalainen saison käsissäsi. Cascade-humalalla kuivahumaloitu joka mukavasti tuo esiin saisonin mausteisuutta. Tällaisesta oluesta lähti meikäläisen innostus saisoneihin.
Moose on the Loose Hopson Dry Hopped Saison
Vaaleankeltainen, hyvin runsasvaahtoinen olut on kuvaansa sameampi, jahka sen vain lasiin vaahdon hiivuttua saa kokonaan kaadettua. Saisonia se tuoksu tarjoilee. Lajityypin mausteisuutta, kohtalaisen railakkaa sitrushedelmäisyyttä ja muutoinkin mukavan pirskahtelevalta vaikuttaa.

Maku on tuoksun linjoilla. Saisonmausteisuutta, vaalean viljavaa maltaisuutta ja kevyttä hedelmäisyyttäkin varsin kuivaksi vedetyssä paketissa. Sitrusvetoisuus on esillä varsin selvänä, ehkä hieman mandariinin kuoriosaakin mukaan mahtuu. Tasapainoinen ja erittäin pätevä sesoon, jolle soisi kyllä laajempaakin jakelua.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti