keskiviikko 17. kesäkuuta 2020

Riegele Kellerbier

Riegele Kellerbier
Augsburgilainen hyvää kirjoa germaanityyleissä toteuttava Riegele kuuluu saksalaisten suosikkieni joukkoon Ayingerin ja Weltenburgin ohella. Sen oluita ei vain aivan kamalasti Suomen markkinoilla tule vastaan, joten oli erittäin otettu, kun havaitsin aiemmin maistamattoman Kellerbieren Muuramen K-Supermarketin olutosastolla. Muuramessa on ajoittain aika kivojakin ylläreitä hyllyssä ja olutvalikoima pikkukunnaksi muutenkin varsin mukava, joten ei siinä sinällään sen suurempaa dramatiikkaa. Riegelen tuotetta ei vain ole vielä juurikaan tullut muualla vastaan.

Kellerbier lähti siis mukaan ja kaatui lasiin erään viikonloppuillan hämärissä, kesäisen sadepäivän päätteeksi. Baijerilaisesta vehnästä ja kolmesta Juran alueen mallaslaadusta koostettu viisiprosenttinen runko on ylevöitetty Opal-humalin. Olut on käytetty brittiläisellä alehiivalla, mikä vähän kummaksutti, mutta mikäpä siinä kerta kokonaisuus toimii näinkin hyvin. Runsaan maltainen, miellyttävästi kohti suuta kaatuva olut osoittautuu mitä mainioimmaksi (keliltään) kostean kesäillan päättäjäksi, illan jo hämyään maisemaan tarjotessa. Oivallinen esimerkki laatupanimon hienosta osaamisesta.
This unfiltered, unpasteurized fermenting cellar ale is shaped by temperature and time. It all begins with Kellerbier’s special ale yeast which harmonizes with Bavarian Wheat and three select Jura Malts to produce an artisan classic that has earned Kellerbier international awards and gold medals.
Riegele Kellerbier
Samea, kaunis, syvänkeltainen, runsasvaahtoinen olut. Maltainen tuoksu kiehtoo. Mukana on melko voimakasta ruohoisuutta, leipää, toffeeta, kuivaa heinäisyyttö sekä mietoa hedelmää.

Maku on sellainen, että tekisi mieli ottaa useampikin tuopillinen. Maltainen maku tarjoilee leipää, tuoksun kuivaa heinäisyyttä, ruohoista humalaa ja vähän hedelmääkin. Makeutta on taustalla kohtalaisesti, suutuntuma on aika muheva ja runsas. Lämpö nostaa esiin myös toffeeta. Kyllä vaan Riegelen hommat tuntuu toimivan lajissa kuin lajissa.

Pisteet: 37/50

2 kommenttia:

  1. Onpa muuten maukas olut, tuli arviosi luettua tässä kyseistä olutta siemaillessa. Hyvin sanottu tuo muheva ja runsas, ruohoisuuttakin on runsaasti. Itsestä tässä on jännä sellainen tosi ”kostea” tuntu, siis onhan olut märkää, mutta tää maistuu siltä ja se tuo raikkautta👌

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, Riegeleltä tulee muutoinkin hyvin suunmukaisia ja saksalaisittain runsasmakuisia oluita. Tykkään kovasti itsekin.

      Poista