torstai 7. lokakuuta 2021

Maku Pääsky APA

Maku Pääsky APA

  • Tyyli: American Pale Ale
  • Alk.%: 4,5
  • Panimo: Maku Brewing, Tuusula, Suomi

Makun Mosaic APA on kokenut uuden tulemisen myötä ulkoisen uudistumisen. Itse olut on pysynyt ennallaan, mutta nimi on muuttunut nyt silmin havaittavaan Pääsky-muotoon. Cara Pale-, Pale Ale- ja vehnämaltaiden varaan rakennetun oluen humalointiin on käytetty Mosaicin lisäksi myös Chinookia.

Peruslinjan diipadaapathan Tuusulassa tunnetusti osataan ja vaikka Maku IPAn veroista klassikkoa ei joukon jatkeeksi ole tullutkaan, on makulaisilla ollut mielestäni hyvää silmää näiden humalvetojen kanssa. Esimerkiksi Chinook IPA tarttuu toisinaan matkaan IPAn kustannuksella ja Pääskyn kaltaiset, puhdaslinjaiset, selkeät ja varsin hyvällä lähestyttävyydellä varustetut kauppa-APAt sopivat moneen käyttötarkoitukseen. Näitä tulee suosittua etenkin välittömämpien yhteiselotilanteiden eli sosiaalisten virkitystoimintojen lomassa.

Pääsky APA on kepeä ja raikas pyrähdys vehmaalta rinteeltä kohti lumipeitteisiä huippuja, syöksy kylmänä helisevän vuoripuron uomaa jokilaakson smaragdinvihreään suistoon, missä virta purkautuu turkoosiin lahteen avomereksi, jonka ylle pilvet vyöryvät muuttuen häikäisevän valkoisesta purjeesta sinimustiksi torneiksi jylisevine tykkeineen.

Maku Pääsky APA

Hitusen utuava, vaalea olut nätillä vaahdolla. Tuoksussa on monipuolinen lataus sitrushedelmiä appelsiinin kuoresta pirteään sitruunaan. Taustalla muuta hedelmää, muttei mitenkään dominoivasti.

Maku on tuoksun linjoilla. Monipuolinen sitrusmaailma jatkuu tuoksun tapaan ja on mukavan aromaattisella mielellä liikenteessä. Juotavuus on hyvällä tasolla ja makumaailma toimii. Hyvää Makua joukon jatkeeksi.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti