keskiviikko 27. lokakuuta 2021

Friends Company Blackcurrant Cupcake Sour

Friends Company Blackcurrant Cupcake Sour
  • Tyyli: Berliner Weisse
  • Alk.%: 4,7
  • Panimo: Friends Company, Helsingborg, Ruotsi

Beerskin skånelaisnäytteiden seuraava kakkunen on sävyltään varsin tummanpunakka. Mustilla viinimarjoilla reilusti ryyditetty, vanijalla maustettu Blackcurrant Cupcake Sour on hyvin runsasmakuinen ja mummon marjamehumainen, joskin myös asiaankuuluvan kirpeä, kevyen hapan ja vaniljainen. Kuppikakun sijaan nyt mennään ehkä enemmän rehdimmän piiraan suuntaan, mutta sekin kelpaa. Makua, tasapainoa ja konditoriamaisuutta ilman ylimääräistä makeutta. Toimii kyllä mainiosti.

Friends Company Blackcurrant Cupcake Sour

Tummanpunainen, hyvin mehevän marjainen näky vaaleanpunaisella vaahdolla. Tuoksun ensisiemaus tuo mieleen mummon mehut. Vahva mustaviinimarjaisuus saa tuekseen kevyttä vaniljaisuutta sekä pientä kirpeyttä marjan ominaisluonteen rinnalle.

Maku matkaa pääväreiltään tuoksun tahdissa. Taustalla on vähän hattaramaista makeutta, vaniljan tukena kevyttä leivosmaisuutta ja hentoa piirakan kuorta. Mummon viinimarjamehuisuus on kuitenkin se kantava voima, jota kirpeys, kevyt happamuus ja jonkinasteinen leivosmaisuus tukevat. Tai no rehdimpää piirakkaahan tässä ehkä enemmän mielikuviin nousee. Ja maku on tosiaan runsas. Toimiva kokonaisuus, joka palauttaa kiinnostustani sourien maailmaan.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti