sunnuntai 17. lokakuuta 2021

Maku O'Maku Dry Stout

Maku O'Maku Dry Stout

  • Tyyli: Irish Dry Stout
  • Alk.%: 3,9
  • Panimo: Maku Brewing, Tuusula, Suomi

Maku-näytteistä löytyi myös voimakkuuslukemaltaan kepeä irkkutyylin Dry Stout. Olut on jatkumoa keväällä maistellulle O’Maku Irish Red Alelle. 3,9-prosenttisena O’Maku asettuu yleisestikin hieman kevyemmän stout-tyylin kevyempään päähän, mikä ei suoraan tarkoita vetistä tai turhan ohukaista runkoa. Tuusulalaiset ovatkin onnistuneet muotoilemaan kokonaisuudesta hyvinkin suuhun sopivan, runsaan paahteisen, kuivan ja keskiasteisesti puraisevan elämyksen. Nitroa ei tästä purkista löydy, mutten sitä erityisemmin jää edes kaipaamaan. Toki tuollainen kermaisempikin versio olisi tästä hienoa päästä joskus maistamaan.

Maltaat:

Pale Ale, Munich Light, Vehnä, Roasted Barley, Dextrin

Humalat:

East Kent Goldings, Magnum, Fuggles

O´Maku Dry Stout on osterinpyytäjä kalkkikallioiden reunustamalla lahdella. Kirkon iltakellot kutsuvat, mutta vielä kori ei ole täynnä. Pyytäjä istahtaa rantakivelle kori polvellaan, avaa ryhmyisen simpukan puukolla ja huuhtoo suolaisen herkun alas mustalla oluella.

Maku O'Maku Dry Stout

Tummanpuhuva olut nätillä vaahdolla. Tuoksu on mukavan runsaanoloinen ja paahteisen maltaan tähdittämä. Tummaa suklaata, hienoista puumaisuutta ja kevyesti nokea.

Maku on tuoksun tavoin vahvan paahteinen, jopa kahvisia piirteitä tumma suklaan seuraksi saava. Taustalla hentoa kukkaisuutta, lopussa selkeämpää puumaisuutta ja ehkä hienoista yrttisyyttäkin. Tuntumaltaan melko kevyt, mutta suht runsaan makumaailman hyvin kannatteleva. Tykkään tästä.  Helpohko, kevyt mutta maistuva Stout. Harvoin näissä mitoissa iskee, mutta nyt on tasapainoa ja makua hyvässä, simppelissä ja selkeässä paketissa.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti