tiistai 12. lokakuuta 2021

Amager Talents & Legends: Bad Seed Brewing India Dark Lager

Amager Talents & Legends: Bad Seed Brewing India Dark Lager

Amagerilta oli joku aika sitten useampikin tölkki Palokan Citymarketin kylmäkaapissa. Sameiden tarjokkien joukosta nousi kuitenkin tällä kertaa esiin tämä Talents & Legends -sarjaan kuuluva India Dark Lager. Columbuksella rapeutettu, Amarillolla ja Tettnangerilla kevyesti kuivahumaloitu dunkkeli kuulosti jostain syystä sen verran hyvältä, että päätös oli lopulta aika helppo.

Talents & Legends on amagerilaisten useampia oluita käsittävä kollabosarja, jossa voimat yhdistetään vuoroin oluttaivaan nousevien, uusien tähtien, vuoroin jo vuosikausien ajan pelissä kovaa jälkeä tehneiden aitopartojen kanssa. Yhteiskeitot ovat aina kuuluneet olennaisena osana Amagerin toimintamalliin ja näin tulee panimon mukaan olemaan jatkossakin. Yhteistyö on nimittäin paitsi hauskaa, myös hyvin opettavaista ja sen vuoksi ajatuksia halutaan vaihdella laajasti pitkän linjan olutveteraanien sekä myös uutta näkemystä alalle tuovien, nuorempien toimijoiden kanssa.

India Dark Lager on tehty Aalborgin laitamilla, entisen virvoitusjuomatehtaan tiloissa toimivan Bad Seed Brewingin kanssa. Panimolla on kovaa janoa erilaisten lagereiden suuntaan, mikä selittää myös tällaisen vähän vähemmän nähdyn ”alatyylin” esiintuonninkin. Ja eikä siinä, todella hyvä oluthan tämä nimittäin on.

A Schwarzbier as a base, lightly dryhopped with Amarillo and Tettnanger. Let's call it an India Dark Lager.

Amager Talents & Legends: Bad Seed Brewing India Dark Lager

Yllättävänkin tummanruskea olut nätillä vaahdolla. Tuoksu on todella paahtuneen maltainen, tumman suklainen ja runsaasti humaloitu.

Maku nojaa tuoksuun. Paahtunut maltaisuus on hieman nokista, mukana kulkee tummaa suklaisuuttakin. Humaloinnin myötä tulee mieleen takavuosien Black IPA -meiningit. Semmoista havuista ja greippistä menoa sillä puolen tarjoillaan. Stoutin makumaailman tapailusta huolimatta tuntuma ei yllä samoihin syvyyksiin, mutta minusta nyt ei pidäkään. Tasapaino saavutetaan ja kokonaisuushan on herkullinen.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti