lauantai 16. lokakuuta 2021

Olari x Pien Kid Gorgeous Micro IPA

Olari x Pien Kid Gorgeous Micro IPA

Pienen patojen äärelle ei ole vielä ollut kellaristilla asiaa, mutta onneksi kollabokeittoja on kanniskeltu myös keskisen Suomen vähittäismyyntipaikkoihin. HIISIn taproomin kaapista löytyikin sivusilmällä etsimäni Olarin kanssa keitelty Kid Gorgeous Micro IPA.

Vain 3,2-prosenttinen kitkoortzos edustaa mainioiden, sameiden ja aromirikkaiden low ABV trendioluiden lahkoa, jota ainakin itse tykkään käydä aina tilaisuuden tullen läpi. Enigmalla, Mosaicilla ja Nelson Sauvinilla humaloitu kokonaisuus tarjoileekin varsin aromaattisen, jopa kärkevän runsaan tuulahduksen kuivahumaloinnin voimaa. Kepeä runko ei tuota tulvaa pidättele, joten vähän intensiiviseksikin menoa voisi kuvailla. On tyylissään hyvä ja kehuttava, muttei aiheuta aivan samanlaista mielihyvää, kuin Pienen aikaisemmat sameat kollabot tai Olarin oma tarjonta.

Olari x Pien Kid Gorgeous Micro IPA

Haalean vaaleankeltainen ja samea olut kevyen vaahdon kruunaama. Tuoksu on monipuolisen piensitruksinen eli limetin ja mandariinin kuorta, sitrusta sun muita samansuuntaisia sävyjä. Kevyttä aprikoosista trooppisuuttakin, pääosin aromipuolista menoa.

Maku on aika vuolaasti suuhun syöksyvä. Tuoksun teeseillä jatketaan ja aromiryntäys on todella intensiivistä, terävää ja hieman burnaavaakin. Taustalla tropiikin hedelmäisyyttä, vaalea rypäleisyyttä, mutta rungon ohuus ei riitä hillitsemään menoa edes vähää alusta.  Tykkään, mutta pientä pönkkääkin voisi kuivahekumoinnin vastapariksi tuntuman runsauden puolelle kaivata. Northernlightsin runsauksiin ei siis kokonaisuudessaan mennä. Mutta onhan ennakkoluuloton meno, jossa käsijarruun ei kosketa tekijöidensä näköinen valinta. Hyvä, muttei Pien-kollaboista maistuvin.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti