torstai 28. lokakuuta 2021

Brewski Liquorice Vanilla Cake


Brewski Liquorice Vanilla Cake
 • Tyyli: Imperial Pastry Stout
 • Alk.%: 5,5
 • Panimot: Brewski, Helsingborg, Ruotsi

Toinen Beerskin maahantuontinäytteiden panimoista on jo ennestään hyväksi havaittu Brewski, jolta lasiin kaatui koko setin jyhkein olut, 12-prosenttinen lakritsi-vanilja Imperial Pastry Stout. Liquorice Vanilla Cake on monia erilaisia imeliksi miellettyjä jälkiruoka- ja herkkumakuja yhdistelevä, pohjaltaan varsin paahteinen ja suklainen jälkiruokaimppi. Jyhkeys ja ennakoitu makeuspotentiaali huomioiden olin mieliessäni, kun vaimo suorastaan vaati saada maistaa olutta kanssani. Puolittamisen myötä elämys pysyikin hyvin käsiteltävissä eikä ähky vielä uhkaillut lasin loppupuolella.

Us Swedes are a little obsessed with liquorice, in all it’s glorious forms! Sweet or salty, on ice cream, in our red wine sauses, and yes, in beer. Here is our homage to this most delicious of roots: a massively sweet dessert stout with real liquorice and a touch of vanilla.

Brewski Liquorice Vanilla Cake

Sysimusta olut velloo lasissa hitaanlaisesti, varsin säästeliäästi vaahdoten. Tuoksussa on sekä tummaa suklaisuutta, kevyttä paahteisuutta että lakritsiakin. Hieman tulee mieleen aavistuksen paahtunut sokerikin, mutta kevyt vanilja kätkee sen pohtiessani asiaa.

Maku on tuoksua runsaampi ja monipuolisempi. Paahteisuutta, suklaata, lakritsia ja lopussa paahdettua sokerisuutta, johon vaniljaisuus yhtyy. Solidi, tasainen ja salakavalasti lämmittävä olut tahmaa huulet. Jännä on. Ei sinällään ylimakea, mutta, noh, aika tuhdisti erinäisiä imelään viittaavia elementtejä yhdistelevä kokonaisuus. Hidas, nautinnollinen, sanotun tuhti. Toimii, mutta mielellään pieninä annoksina.

Pisteet: 38/50

3 kommenttia:

 1. Hoi, onko ehdotusta mistä Brewskin oluita voipi löytää kotimaan puodeista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Beerski aloittaa maahantuonnin virallisesti vasta joulukuussa, minkä jälkeen pitäisi Brewskiäkin alkaa näkymään. Tämän hetken tilanteesta en osaa sanoa. Viimeksi kun olen kaupassa nähnyt, niin jonkun marketin Pien-kaapissa taisi olla.

   Poista
  2. Okei, kiitos vastauksesta. Noi Brewskin tuotteet kiinnostaa niin täytyy pitää silmät auki loppuvuonna.

   Poista