maanantai 18. lokakuuta 2021

Maistila Nuotta Belgian IPA

Maistila Nuotta Belgian IPA

  • Tyyli: Belgian IPA
  • Alk.%: 6,3
  • Panimo: Maistila, Oulu, Suomi

Maistilan panimokaupalta löytyi myös Nuotta-nimistä belgi-IPAa, nykyään harmillisen harvoin nähtävää oluttyyliä. Belgi-IPAa on taas alkanut tekemään enemmänkin mieli, samoin kuin takavuosien villejä bretta-IPOjakin. Oululaisten luomus on käytetty La Chouffen hiivakannalla ja ryhtiä toimintaan tuo viiden jenkkihumalan pyhä liitto, jossa ääneen päästetään Columbus, Amarillo, Simcoe, Mosaic ja Citra.

Nuotta taittaakin pahinta janoa oivallisesti, joskin vähän korkeampaa lentoa olin etukäteen oluelta odotellutkin. Tästä huolimatta hyvinkin kehuttava esitys ja oluena sellainen, johon tarttuisin mielelläni toistamiseenkin.

Maistila Nuotta Belgian IPA

Punertavan oranssi, kohtalaisen vaahdon kruunaama olut. Tuoksu on melko mieto, selkeiten ehkä havuinen, belgitunnelmainen ja sitruksinen. Melko rungokkaaltakin vaikuttaa.

Maku on runsaampi ja avoimempi. Sitrus tarttuu vuorostaan suuhun ensimmäisenä, havuisuus komppaa ja kevyt pihkaisuuskin tukee. Runko on tuoksun viittaamalla tapaa melko jykevä eli mallastakin on matkaan ujutettu. Belgiestereitä toivon mukaan ehkä enemmänkin, mutta on niitäkin kohtuudella. Mausteisuutta on mukavasti, samoin semmoista kuivayrttisen kukkaisaakin otetta. Oivallinen olut ja hyvä peruste sille, että belgi-IPAa soisi nähtävän enemmänkin.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti