keskiviikko 13. lokakuuta 2021

Maku Satama Gose

Maku Satama Gose

Then it GOSE a little something like this

Unemployment at a record high
People coming, people going, people born to die
Don't ask me, because I don't know why
But it's like that, and that's th
e way it is

Run D.M.C.:n sanoissa on vinha perä: tuntemattomia ovat maailman metkut, mutta sourin teosta ei pienpanimon ole pois pyristeleminen. Näin se vain on ja näinpä Makultakin on sellainen ulos pulpahtanut. Sour-nautinnothan eivät sitä ominta hekumagenreäni oikein ole, mutta jostain syystä tätä tuusulalaisten uutuutta odottelin ihan yllättävänkin innostuneena. Syynä lienee makulaisen suoraselkäinen lähestymistapa, eli tuotteesta on jätetty kaikki hedelmät ynnä marjat pois ja panimolta taittuu juuri nämä perusteesejä tunnustavat oluet yleislinjaisesti todella hyvin. Maustamaton gose on ehkä muutoinkin vähän enemmän omaan makuun, kuin kovin paljolti maustetut happamat, vaikka poikkeuksia kumpaankin suuntaan tietenkin löytyy.

Satama Gose on lastattu Magnum-, Columbus-, Galaxy- ja Simcoe -humalin eli ihan perinteisintä goslarin nektaria ei siinä valossa tarjolla ole. Mukaan on asiaankuuluvasti ripoteltu suolaa ja korianterinsiemeniä. Toimiva paketti ja sen luokan menoa, että tarttunen tilaisuuden tullen toistekin. Mukavan kirpeä, raikas ja suolalla viimeistelty maku sopivalla sitruksisuudella ja humalan hedelmäisyydellä.

Satama Gose on malttamaton odotus ahtaajien kantakapakassa, kun jokilaiva lipuu vilkkaaseen satamaan. Kohta lankut parahtelevat tynnyreiden vieriessä jykevälle laiturille. Laivamiehet silmäilevät haikeina lastin purkamista ja ravintoloitsija kiirehtii toimitusta vastaan; vihdoinkin kirpeän raikasta gosea!

Maku Satama Gose

Vaaleankeltainen olut nätillä vaahdolla. Tuoksu on kevyesti, mutta selkeästi sitrusmaisen hapan, suolainen ja aika raikas.

Maku on hyvä. Toimivaa gosemenoa ilman kikkakolmosia ja sademetsän puolikasta. Virkistävän kirpeä, sopuisan hapan ja suolainen, hieman sitrusmainen, humaloinnin kautta kevyen hedelmäinen. Silti aika perusasioiden äärellä pysyttelevä, omaan suuhun hienosti toimiva gose. Lopussa jotain yrtin tapaista, olisiko se sitten sitä korianterin siementä? Hieman sekoittuu hedelmäisyyden sekaan, mutta eipä sen väliä. Toimii.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti