keskiviikko 20. lokakuuta 2021

Maistila Hietasaari Saison

Maistila Hietasaari Saison

  • Tyyli: Saison
  • Alk.%: 5,4
  • Panimo: Maistila, Oulu, Suomi
Maistilan Hietasaari Saison on erinomainen, kepeä mutta runsasmakuinen näkemys kauniista oluttyylistä. Rungosta löytyy ohra- ja vehnämaltaiden ohella myös ruismaltaita, mitä en ehkä maun puolelta osannut sen suuremmin poimia – etenkään, kun luin raaka-ainelistauksen vasta jälkikäteen.

Hietasaaren naapurissa tuli itsekin kesällä jokunen päivä vietettyä ja silminnäkijähavaintojeni perusteella oluen etiketti on oikein osuvasti kuvitettu. Oulun kunnostautuminen esimerkillisenä pyöräilykaupunkina näkyi myös Hietasaaren suunnan katukuvassa paikallisten suunnatessa sankoin joukoin murtovesialtaan rantojen virkistysalueille kesäpäivän viettoon. Ja siinä puuhassa jos missä, on kepeän pirteä saison tai pari paikallaan. Mutta toimi se näemmä täällä Keski-Suomessakin nauttien.

Maistila Hietasaari Saison

Vaaleankeltainen, hieman samea olut kohtalaisella vaahdolla. Tuoksu on kutsuva, hyvin belgivivahteinen, mausteinen, runsas ja saisonhedelmäinen.

Maku on varsin runsas ja toimiva. On hyvä annos hiivan nostattamaa mausteisuutta, belgihedelmäisiä estereitä ja jopa hieman banaaniakin, joka kuitenkin katoaa hienoisen sitruksisuuden alle. Runsaudesta huolimatta turha raskaus vältetään hyvin ja kesähän se tässä lasissa lainehtii. Oivallinen sesoon.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti