tiistai 5. lokakuuta 2021

Beer Hunter's Mufloni Pilsner

Beer Hunter's Mufloni Pilsner

Beer Hunter’sin tölkkejä on alkanut näkymään kaupoissa varsin hyvin, mikä lämmittää omaa mieltäni kovastikin. Jostain syystä tölkki vain tuntuu osuvan paremmin käteen, vaikka poikkeuksiakin toki löytyy. Porilaisten visuaalinen ilme pääsee myös aiempaa paremmin irti, minkä vuoksi myös tämä Pilsner-törppö oli helppo huomata Keljon Cittarin hyllyssä.

Lähden tässä siitä oletuksesta, että purkitettu pilsu on samaa tavaraa kuin panimon kotisivuillakin edelleen komeileva, aikanaan myös Suomen Parhaan Oluen tittelinkin voittanut Mufloni Pilsner. Oluthan on sitä myöten tullut arvioitua jo Olutkellarissakin, mutta samahan se on tuntoja purkaa nyt uudistuneen pakkauksenkin äärellä.

Pakkauksessahan muuten mainitaan hyvin oluen rakennusaineet ja muut päivänpolttavat tiedot. Katse kiinnittyy tiukasti humalluetteloon, jossa mainitaan vain Saaz ja Perle, muttei aiemmin pullotavarassa mukana ollutta Cascadea. Muilta osin tietopaletti kuitenkin muistuttaa tuota voitto-olutta, joten luultavasti suurempia muutoksia reseptiikkaan tuskin on tehtykään.

Makumuistoja on tietty hankala nykyhetkeen aukottomasti verrata, enkä siihen edes pyrkinyt. Appelsiininkuoren omaista sitrushedelmäisyyttä joka tapauksessa kukkaisan ja muutoin vehreämmän yrttisen, napakan ruohoisen makumaailman seasta löydän, mikä voi myös johtua päähänpinttymästä. Niin tai näin, vallan mainio Pilsnerhän tämä edelleen on.

Beer Hunter's Mufloni Pilsner

Hitusen utuava, kaunisvaahtoinen ja vaaleankeltainen olut. Tuoksu on raikkaan ruohoinen, hienoisen kukkainen, kevyen yrttinen ja viljavan maltainen.

Mausta löytyy mukavan purevaa ruohoisuutta, yrttisyyttä ja hienoisen mausteistakin sävykkyyttä. Kepeä, mutta selkeä ja raikas kukkaisuus yhdessä appelsiininkuoren kanssa vahvistaa oluen pirteää olemusta. Hallitsevaa se ei ole, vaan painotus tuntuisi selkeästi olevan ruohoisen vehreyden suunnalla. 

Maltaisuus on vaaleaa, pääosin kevytluonteista sekä viljavaa, mutta tarjoaa myös hienoista pyöreyttä humaloinnin taakse ja suutuntumaan. Oikeinkin hyvä porilaispils.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti