perjantai 15. lokakuuta 2021

HIISI Lotko

 

HIISI Lotko

  • Tyyli: Hefeweizen
  • Alk.%: 5,2
  • Panimo: HIISI, Jyväskylä. Suomi

Etätyöläisen ei ole afterworkilla tullut käytyä aikoihin, joten männä viikolla tarjoutunut hetki sitä kuuluisaa omaa aikaa oli syytä hyödyntää mitä parhainta harkintaa käyttäen. Olen haeskellut Hiisin taproomilta lounasta matkaan aina aikataulujen salliessa, mutta paikan päälle ei ole oikein ennättänyt ajan kanssa istumaan. Enkä pitkää istuntoa tehnyt tälläkään kertaa, mutta puolituntisen aikana ehti jo päästä hämärtyvän syysillan tunnelmaan seesteisen rauhallisessa hanahuoneympäristössä.

Hiisin yksi loppukesän uutuuksista on Lotko-niminen vehnäolut, jota on tarjolla vain hanamuodossa. Kauppavahvuinen, silmäpussimajavan koristama olut on vielä ollut kokematta, joten valinta oli tällä kertaa erittäin helppo: kelpo vehnä kelpaa aina ja sen päälle ehti vielä pienen maistiaisen jo ennestään erinomaiseksi olueksi todettua Tahvaakin maistelemaan.

Lotkosta ei sen suurempia infotietoja ole ollut tarjolla, eikä nimenkään taustojen guuglailu tulosta tuottanut. Olut osoittautuu hieman kuivemmanlaiseksi, joskin hyvinkin pelittäväksi vehnäseksi. Bananaanisempien elämysten ystäville ei tarttumapintaa kamalasti ole, vaan meno taittuu enemmälti mausteiseen ja neilikkaisen yrttiseen suuntaa hedelmäestereiden jäädessä sivummalle. Kyllä tätä voisi kauppoihinkin pullotella.


HIISI Lotko

Sameahko, vaaleankeltainen olut kevyellä vaahdolla. Tuoksu on hyvin mausteinen, yrttinen ja vähäisen, joskin selkeän hedelmäinen. Ei imelää banaania, mutta ehkä sitä vaaleana vähän silti löytyy.

Maku on mukavan runsas. Aika kuiva, mutta alkupuoleltaan pyöreä, soljuvakin. Hyvä annos hiivan mausteisuutta, neilikkaista yrttistyyttä. Takana vaaleaa hedelmää, mutta ei todetusti ylikypsää tai imelää menoa kuitenkaan. Kohtalaisen napakka takapotku, mausteinen, pitkä jälkimaku. Runko leveähkön, kuitenkin olkisen vehnäinen ja kuvasta arvattavan vaalea. On hyvä.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti